Mersin

Silifke'de Türk sanat müziği konseri

12:24 05 Nisan 2017
Silifke'de Türk sanat müziği konseri

Taşeli Kültür ve Sanat Derneği tarafından Silifke ilçesinde Türk sanat müziği konseri verildi.

Cihangir Akdemir, yönetimindeki koro, Belediye Kültür Merkezi'ndeki konserinde, Kütahya, Sinop, Manisa, Kırşehir, Denizli, Giresun, Aydın, Azerbaycan, Nevşehir, Rize, Şanlıurfa, İzmir, orta Anadolu ve Silifke yöresine ait türküleri seslendirdi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, dernek bünyesinde Türk halk müziği, sanat müziği, fasıl grubu, şair ve ozanlar grubu, felsefe grubu ve Taşeli Doğa Gezginleri grubu gibi birçok alt gruplarla faaliyetlerini sürdürüp, belirli aralıklarla verdiği konserleriyle de büyük beğeni topladığını belirtti.

Silifke'de sanata ve kültüre yönelik sosyal etkinliklerin artarak devam ettiğini ifade eden Turgut, şunları kaydetti:

"İlçemizde böyle anlamlı bir konser düzenleyen dernek yetkililerine teşekkür ederim. Silifkemizin sosyal ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir ilçe olması ve aynı zamanda ismini bu tür konserlerle duyurması son derece güzel bir olay. Bizler elimizden geldiğince imkanlarımız ölçüsünde bütün derneklerimize, odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza destek olmaya, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu tür organizasyonların devamını diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.