Mersin

4. Mersin Caretta Bisiklet Festivali

12:05 21 Mayıs 2017
4. Mersin Caretta Bisiklet Festivali

Mersin Bisikletli Gezginler Derneğinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlediği 4. Mersin Caretta Bisiklet Festivali'nde, bisikletçiler yağmura rağmen pedal çevirip parkuru tamamladı.

Dernek Başkanı Ahmet Salih Özenir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin, bölgenin tarihi, kültürel ve doğa güzellikleri ile kentin lezzetlerinin tanıtımına katkı sunduğunu söyledi.

Festival kapsamında Erdemli ilçesindeki Alata ve Kayacı vadilerindeki 44 kilometrelik parkurda 150 bisiklet sevdalısının yağmura rağmen pedal çevirdiğini dile getiren Özenir, şunları kaydetti:

"Çok güzel bir festival oldu. Bisikletli gezginlerle dağlara pedal çevirmek isteyenlere yanlarına çocuklarını da almalarını tavsiye ediyoruz. Eğer çocuklarının doğa sevgisiyle büyümesini istiyor aynı zamanda sosyalleşmesini de istiyorlarsa bisikletle gezi biçilmiş kaftandır. Yağmura rağmen parkuru tamamlamak çok güzel."

Festivale Şanlıurfa'dan katılan Şenay Kanat da ilk kez katıldığı uzun mesafeli bisiklet turunda günü doya doya geçirdiğini söyledi.

Fadime İrfan adlı katılımcı da ilk kez bisiklet turuna katıldığını belirterek, bu tür etkinliklerin devamının gelmesini beklediklerini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.