Mersin

Tarsus'ta güneş enerjisinden elektrik üretilecek

17:11 25 Mayıs 2017
Tarsus'ta güneş enerjisinden elektrik üretilecek

Tarsus Belediyesi tarafından yapılan proje kapsamında ilçedeki bir semt pazarının çatısına yerleştirilecek sistemle güneş enerjisinden elektrik üretilecek.

Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Mahalle Semt Pazarındaki törende yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye'de hızla artan yenilenebilir enerji kullanımını göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini söyledi.

Elektrik enerjisini güneşten sağlayarak belediyenin giderlerini azaltıp ek gelir sağlayacaklarını ve doğayı koruyacaklarını vurgulayan Can, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin yüksek güneşlenme potansiyeline sahip bölgelerinden biri olan şehrimizde belediyemizin elektrik ihtiyacını güneşten karşılaması için yürütülen projemiz Yeni Mahalle ve Kırklarsırtı semt pazarları ile belediyemiz içerisinde bulunan bazı müdürlüklerin çatısına kurulacak. Tahminimize göre bu proje 5 yıl içerisinde maliyetini amorti edecek. Belediyemizin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak için çalışıyoruz. Birçok konuda örnek olduğumuz gibi bu alanda da örnek olmaya devam edeceğiz."

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal da enerjinin önemine değinerek, Tarsus Belediyesi'nin güneş enerjisi santrali kurmasının çok isabetli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak projenin başlangıcını yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.