Mersin

"Kadın Üreticilere Ballı Proje"

14:44 26 Mayıs 2017
"Kadın Üreticilere Ballı Proje"

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirilen "Kadın Üreticilere Ballı Proje" kapsamında 40 kadın üreticiye arı ve kovan dağıtımı yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, geçen yıl 80 kadın üreticinin bal üretimine başlamasını sağladıklarını bu yıl da projeye 40 kadın üreticiyi dahil ederek arı ve kovanlarını dağıttıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana Mersin'in tamamına hizmet verme gayreti içinde olduklarını belirten Kocamaz, özellikle ihmal edilmiş köylerin eksiklerini giderme konusunda gece gündüz çalıştıklarını aktardı.

Türkiye'de ilk Tarımsal Hizmetler Dairesini kurarak, bilinçlendirme, eğitme, teşvik etme adına birçok hizmet gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kocamaz, şöyle konuştu:

"Birçok kurumla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Özellikle arıyla ilgili yapılan çalışmalarda hanımefendileri tercih ettik. Onlar biraz daha gönülden katılıyorlar ve hevesliler. İnşallah hayırlı neticeler alınacak. Hanımefendilere verilen eğitim ve dağıtılan kovanlarla üretim yapacaklar ve ekonomiye katkı sağlayacaklar. Belediye olarak geçen yıl projenin ilk etabında 80 kadın üreticiye 160'ı arılı 240 adet kovan ve malzeme yardımı yaptık. Bu yıl yine 40 kadın üreticiye her birine 4 adet arılı, 2 adet boş olmak üzere 6 adet katlı kovan dağıttık. Geçen yıl Tarsus, Toroslar, Mezitli, Akdeniz Yenişehir ilçelerine dağıtım yapılırken bu yıl da Silifke ve Erdemli ilçelerinde yaşayan kadın üreticiler projeye dahil edildi."

Kocamaz, kadın üreticilere içlerinde arıcı maskesi, eldiven, el demiri ve körük bulunan arıcı malzeme setinin de hediye edildiğini aktardı.

Konuşmaların ardından Kocamaz, kadınlara arı ve kovanları teslim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.