Mersin

Mersin'de yetimlere özel program

11:10 13 Haziran 2017
Mersin'de yetimlere özel program

Mersin İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği, Dünya Yetimler Günü dolasıyla iftar programı düzenlendi.

Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen programda, yetim çocuklara yönelik eğlendirici geleneksel oyunlar, oyun parkuru, palyaço gösterileri, el yüz boyama etkinlikleri, resim ve el işi faaliyetleri, aile katılımlı çalışmalar, spor etkinlikleri ve çeşitli aktiviteler düzenlendi.

Dernek Başkanı Mesut Kayacı, yaptığı konuşmada, Türkiye'de olduğu gibi yeryüzünün birçok bölgesinde faaliyet göstererek oralara insani yardım götürdüklerini belirtti.

Bu çalışmalar içinde de yetimlere öncelik verdiklerini ve İHH olarak yüzlerce ülkedeki yüz binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ettiklerini aktaran Kayacı, şunları kaydetti:

"Büyüyüp kendi ayakları üzerinde durana kadar yetimlere destek oluyor, barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya he türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışıyoruz. Ailelerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için kendilerini aile ortamında hissedecekleri yetimhaneler inşa ediyoruz. Bugün itibariyle farklı ülkelerde ve Türkiye'de 100 bine yakın yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstleniyoruz. 5 kıta da 135 ülkede bir milyona kakın yetim çocuğa yardım ulaştırıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.