Mersin

Mersin'de şehitlik ziyareti

12:37 24 Haziran 2017
Mersin'de şehitlik ziyareti

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Ramazan Bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfil bırakıp şehit ailelerinin acısını paylaştı.

Mersin Şehitliği'ndeki program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ve protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakıp, dua etti.

Şehit aileleriyle sohbet de eden Çakacak, ailelerin acılarını paylaştı.

Çakacak, mezarlık ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ve Kurban bayramlarında arife günleri öncelikle şehitliği ziyaret edip şehitlerle bayramlaştıklarını söyledi.

Bayramların beraberlik, kardeşlik, dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma demek olduğunu vurgulayan Çakacak, şöyle konuştu:

"Biz önce bu dayanışmayı şehitlerimizle ve onların aileleriyle gösteriyoruz. Şehit ailelerimiz, şehitlerimizin milletimize emanetidir. Biz her zaman onlarla beraberiz, yanındayız. Devletin sevgisini, şefkatini, sıcaklığını her zaman şehit ailelerimizle birlikte hissettirmek istiyoruz. Mutluluklar, sevinçler paylaşıldıkça artar. Acılar paylaşıldıkça azalır. Biz sadece bayramlarda değil her zaman paylaşıyoruz. Ailelerimiz bizim de ailelerimiz. Biz şehitlerimize minnet borçluyuz. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Aziz şehitlerimiz bu toprakları bize vatan yapmak için bedel ödediler ve biz de bu emanete en güzel şekilde sahip çıkmak zorundayız."

Çakacak, tüm Mersinlilerin ve İslam aleminin bayramını kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.