Mersin

AK Parti Tarsus teşkilatı, şehitliği ziyaret etti

14:42 10 Temmuz 2017
AK Parti Tarsus teşkilatı, şehitliği ziyaret etti

AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında şehitlik ziyareti yapılarak mevlit okutuldu.

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ve yönetim kurulu üyeleri, 15 Temmuz'un yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tarsus Şehitliğini ziyaret etti. Ziyarette Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak, dualar edildi ve şehit mezarlarına gül bırakıldı.

İlçe Başkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 15 Temmuz'da gelmiş geçmiş en büyük ihaneti yaşadığını söyledi.

O gece milletin iradesine de kurşun sıkıldığını belirten Gül, şöyle konuştu:

"Çok sayıda bakanımızın ve milletvekilimizin bulunduğu ortamda bomba atıldı. 15 Temmuz cumhuriyet tarihi ve öncesi dahil olmak üzere yaşadığımız en büyük ihanetlerden bir tanesidir. Milletin meclisine kurşun sıkmakla bomba atmakla sınırlı kalınmadı. Milletin kendisine de ateş edildi. 249 şehidimiz ve 2 bin 150 gazimiz var. Akabinde demokrasi nöbetleri başladı. 15 Temmuz'a ilişkin duyarlılık milletimizin hafızasında var. Birçok ilimizde demokrasi nöbetlerinin tutulduğu alanlara demokrasi ve özgürlük alanları ismi verildi. 15 Temmuz'a çok az bir süre kaldı. AK Parti Tarsus ilçe teşkilatı olarak biz de bugün şehitliğimizi ziyaret edip Kur'an okuttuk ve dua ettik."

Şehitler için Küçük Minare Camisi'nde de mevlit programı düzenlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.