Mersin

MTSO'da Aşut yeniden aday olmayacak

11:53 20 Temmuz 2017
MTSO'da Aşut yeniden aday olmayacak

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yeni dönem oda seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Aşut, odada düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan oda seçimleri öncesinde bazı yanlış bilgilerin, dedikodu düzeyine gelen söylentilerin ve kuruma yönelik yıpratma çabalarının önünde geçmek için konuşma kararı aldığını söyledi.

Görev istemediğini ancak görevden de kaçmadığını belirten Aşut, şunları kaydetti:

"Ailemizi, işlerimizi, kendimizi ihmal ettik ama milletimiz için Mersin için yapılan hizmetlerin manevi değeri bizi mutlu etti. Kötü sözleri duymadık, moral bozanlara kulak asmadık. Ama tüm bu olumsuz enerjiler bizden bir şeyler götürdü. Sonuçta insanız, makine değiliz."

Aşut, yeri geldiğinde ailesinden çok görevine vakit ayırmak zorunda kaldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"OSB ve MTSO’ya ayırdığımız zamanın onda birini kendi işimize ayırmadık. Bu konuda kardeşlerimden bile sitem aldım. Odamızın meclisinden yönetimine ve çalışanlarına kadar, kendi ailemle ilgilenmediğim kadar ilgilendim, yanlarında oldum ve bunu da mutlulukla yaptım. Ama bu süreçte çok ama çok yıprandım. Ailem yıprandı, işim yıprandı, şirketim yıprandı, sağlığım yıprandı. Memleketimle Mersinle gurur duyuyorum ama ne yazık ki Mersinli Mersin’e sahip çıkamıyor. Mersin’e sahip çıkmak demek önce insanına ve değerlerine sahip çıkmak demektir."

- Mecliste yer almayacak

Aşut, tüm bu nedenlerle meclis üyeliği seçimlerinde aday olmayacağını belirterek, "Yaklaşan oda seçimlerinde sektörümden aday olmayacağımı bir kez daha siz değerli Mersin iş dünyasıyla basın dünyası ve değerli Mersinlilerle paylaşmak istedim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.