Mersin

24 Temmuz Basın Bayramı

17:44 24 Temmuz 2017
24 Temmuz Basın Bayramı

Mersin'de meslek teşekküllerinin başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin başkanları ve belediye başkanları 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, mesajında, 24 Temmuz 1908'de ikinci meşrutiyetin ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırıldığını ve her yıl 24 Temmuz'un Basın Bayramı olarak kutlandığını anımsattı.

Basın mensuplarının kentin, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirten Aşut, "Meslek ilkeleri çerçevesinde çalışmayı ilke edinen ve zor şartlar altında büyük bir özveriyle çalışan gazeteciler, önemli ve hassas bir görev ifa ediyor." ifadesini kullandı.

- Mersin Barosu Başkanı Er

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, mesajında, basının çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ve haber alma, yayma özgürlüğünün en etkili ve önemli aracı olduğunu aktardı.

- MEÜ Rektörü Çamsarı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da halka doğru haber alma imkanı sağlayan ve düşüncelerin başkalarıyla paylaşma aracı olan basın kuruluşlarının, önemli bir toplumsal görev icra ettiğini belirtti.

Basının demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini aktaran Çamsarı, "Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Ülkemizde ve Mersin'de faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlarım." açıklamasında bulundu.

- AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bostan

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Levent Ali Bostan da basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu aktardı.

15 Temmuz'da FETÖ tarafından yapılmak istenen hain darbe girişiminde basının demokrasinin yanında yer aldığını bildiren Bostan, "Ülkemizde her türlü zorluklara karşı göğüs gererek, büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru bilgilendiren ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarımızın gününü kutluyorum. Ve bir kez daha yineliyorum ki basın özgür olmalıdır, sansürden uzak tutulmalıdır." ifadelerini kullandı.

- ÇUKTOB Başkanı Demir

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir de mesajında, milli ve yerli çıkarlarını ön planda tutan basın kuruluşlarının ve çalışanlarının, ülke için hayati bir misyonu yerine getirdiğini belirtti.


- Akdeniz Belediye Başkan Vekili Pamuk

Akdeniz Belediye Başkanı vekili Muhittin Pamuk ise sansürün kaldırılışının 109'uncu yıl dönümünü kutladı.

- Toroslar Belediye Başkanı Tuna

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da mesajında, kamu yararını gözeterek, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü kullanması konusunda önemli bir görev üstlenen basının, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydetti.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı da basının önemini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.