Mersin

Mersin'de dolandırıcılık iddiaları

15:07 12 Eylül 2017
Mersin'de dolandırıcılık iddiaları

Tarsus ilçesinde iki kişi dolandırıldıkları iddiasıyla polise başvurdu.

Alınan bilgiye göre, televizyon satın almak için internette araştırma yapan 36 yaşındaki A.Ç, bir sitede ilanını gördüğü televizyonu satın almak için sitede yer alan telefonunu arayarak Y.B ile irtibata geçti.

Bu kişiyle bin 800 liraya anlaşan A.Ç, verilen hesap numarasına parayı gönderdi. A.Ç, televizyonun birkaç gün geçmesine rağmen gönderilmemesi ve şahsa ulaşamaması üzerine dolandırıldığını öne sürerek, polise başvurdu.

Ekipler, konuyla ilgili araştırma başlattı.

- Ayçiçek yağı dolandırıcılığı iddiası

Öte yandan yine Tarsus ilçesinde bir market sahibi, telefonla yağ siparişi veren kimliği belirsiz şahıs tarafından dolandırıldığını öne sürerek polise başvurdu.

Alınan bilgiye göre Tarsus Belediyesinde çalıştığını ve adının "Mümtaz" olduğunu söyleyen kişi, ilçede market işleten vatandaşı arayarak piyasa değeri 7 bin 600 lira olan 80 adet 18 litrelik ayçiçek yağı siparişi verdi.

Şüphelinin yağları belediyeye getirmesini istemesi üzerine market sahibi çalışanları vasıtasıyla yağları belediyeye gönderdi. Bu arada yağları belediye önüne getiren çalışanları arayan şüpheli, çalışanlardan yağları farklı bir adrese getirmelerini istedi.

Çalışanlarda bunun üzerine, verilen adrese giderek burada kendilerini karşılayan kimliği belirsiz 2 kişi tarafından gösterilen binaya yağları indirdi. Ardından market sahibini arayan şahıs, yağların parasını 1 gün sonra yatıracağını söyledi.

Paranın hesaba yatmaması ve belediyede ''Mümtaz'' isminde bir çalışanın olmaması üzerine dolandırıldığını anlayan iş yeri sahibi, durumu polise bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.