Mersin

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Mersin'de

23:17 19 Eylül 2017
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Mersin'de

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türk tarım tarihinin 50 yıllık hayali Ürün İhtisas Borsası'nın kurulması için Bakanlar Kurulundan karar çıktı. Mersin Ticaret Borsası Türkiye Ürün İhtisas Borsa'nın ortağı olacak. Artık hem üretici, hem tüketici hem de sanayici güvende olacak." dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ile Mersin Ticaret Borsası'nın 90. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla bir otelde düzenlenen programa katıldı. Burada bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin kalkınma politikalarının tamamının altında Elvan'ın imzasının olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, birlikteliğin bulunduğu yerlerin marka şehirler halinde geldiğini ifade ederek, Mersin'de de birlik ve beraberliğin güçlü olduğunu, bunun da kent için büyük bir şans niteliği taşıdığını vurguladı.

Kentte turizm, sanayi, lojistik, tarım ve eğitim gibi birçok fonksiyonun bulunduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, şunları dile getirdi:

"Mersin, bitkisel üretim bakımından Türkiye'nin en büyük 3 ilinden biri. Yüzde 53'ü orman, yüzde 24'ü tarım arazisi. Verimli topraklara sahipsiniz. Allah'a yatıp kalkıp şükredin. Buradaki imkanları başka yerde bulamazsınız. Nazar da değmesin size. Çünkü sizin Mersin'in zenginliği Türkiye'nin zenginliğidir. Allah her şeyi vermiş buraya. Mersin, muz, limon, çilekte Türkiye birincisi. Kesme gül, biberde Türkiye ikincisi, mandalinada üçüncü, üzüm ve portakalda Türkiye 4'sü. Mersin ürettiğini hem yurt içinde hem yurt dışında satıyor. Türkiye'nin narenciye ihracatının yüzde 40'ını tek başına Mersin yapıyor.”

- "Mersin Ticaret Borsası, Türkiye'nin lider borsası"

Mersin'de tarımın gelişmesinde Mersin Ticaret Borsası'nın büyük katkısının olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Mersin Ticaret Borsası akredite, 5 yıldızlı borsa. 5 yıldızlı borsa, Londra, Paris, Berlin borsaları üyelerine hangi standartlarda hizmet veriyorsa Mersin Ticaret Borsası da o standartlarda hizmet veriyor. Satış salonları, laboratuvarıyla üyelerine 90 yıldır hizmet veriyor. Narenciye ve bakliyatta ülkemizin lider borsası. Mersin Ticaret Borsası aynı zamanda Türkiye'de ilklerin de borsası." diye konuştu.

Türkiye bir dönüşümden geçerken borsaların da geri kalmadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Türk tarım tarihinin 50 yıllık hayali Ürün İhtisas Borsası'nın kurulması için Bakanlar Kurulundan karar çıktı. Mersin Ticaret Borsası Türkiye Ürün İhtisas Borsa'nın ortağı olacak. Artık hem üretici, hem tüketici hem de sanayici güvende olacak. Fiyat hareketlerinden etkilenmeyecek. Ürün senetleri artık bir yatırım aracı olacak. Ürün senedini teminat olarak gösterebilecek. Tarım ve hayvancılık ürünlerini fiyatları en önemlisi artık ülkemizde belirlenecek, yurt dışında belirlenmeyecek. Kardeş kardeşe sarıldığımız sürece kimse bize bir şey yapamaz ve biz dünyanın ilk 10 büyük ekonomi arasında oluruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.