Mersin

Avukatlar tiyatro oyunuyla çocuk haklarını anlatacak

15:54 21 Eylül 2017
Avukatlar tiyatro oyunuyla çocuk haklarını anlatacak

Mersin Barosu çocukların istismardan korunması için tiyatro oyunu hazırlattı.

Mersin Barosu'dan yapılan açıklamaya göre, çocuk istismarı ve çocuk hakları konulu, Sihirli Küre adlı tiyatro oyununun eser ve telif hakkı alındı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi rejisörü Melih Öztürk tarafından Mersin Barosu için yazılan ve uzmanlar tarafından incelenerek uygunluğu onaylanan tiyatro oyununun eser ve telif hakkı sözleşmeleri imzalandı.

Oyun, Mersin Barosu Tiyatro Kulübü oyuncuları olan avukatlar tarafından sahnelenecek. MDOB sahnesinde ilerleyen günlerde seyirciyle buluşacak oyunun rejisörlük koltuğuna oyunun yazarı Öztürk, oturacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mersin Baro Başkanı Ali Er, çocuklar için istismardan korunmalarını sağlayan ve çocuk haklarını anlatan bir tiyatro oyunu yazıldığını belirtti.

Er, tiyatro oyununun avukatlar tarafından oluşturulan tiyatro kulübü oyuncularınca sahneleneceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu oyun çocukları korumak ve bilinçlendirmek için hazırlatıldı. Çocuk haklarını konu olan bu oyun Türkiye'de ilk kez sahnelendi. Böyle öncü bir projeye imza atmaktan, çocukların en etkili öğrenme yöntemi olan tiyatro oyunu yoluyla bilinçlenmelerinden ve korunmalarından memnuniyet duyuyoruz."

Öte yandan Mersin Barosu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Sihirli Küre adlı tiyatro oyununun yeni eğitim-öğretim döneminde merkez ve ilçelerdeki tüm ilkokulda öğrenim gören öğrencilere izlettirilmesi planlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.