Mersin

"Töre cinayetleri"ne dikkati çekmek için kitap dağıttılar

19:48 22 Eylül 2017 3 Yorum Var
"Töre cinayetleri"ne dikkati çekmek için kitap dağıttılar

Mersin'de, "Baba Beni Öldürme" projesi kapsamında töre cinayetlerinde yaşamını yitiren kadınlar için farkındalık yaratmak isteyen bir süt ürünleri firması, çalışanlarına "töre cinayetleri"ni konu alan kitap dağıttı.

Firma tarafından başlatılan proje kapsamında, Mersinli yazar Hamit İzol'un töre cinayetlerini anlatan Roza isimli kitabı, düzenlenen törenle çalışanlara hediye edildi.

Firmanın yönetim kurulu başkanı Ramazan Öz, etkinlikteki konuşmada, projeyle, töre cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınlara dikkati çekmek ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını kaydetti.

Töre cinayetlerini toplumun "kanayan yarası" olduğunu ifade eden Öz, "Roza'yı okuduktan sonra çok etkilendim. Kitabın insanlara birçok şey katabileceğine inandım. Ardından bu kitapları çalışanlarımın da okuyup kendilerini bu konuda geliştirmelerini istedim. Roza, töre cinayetlerinin toplum ve kişiler üzerindeki etkilerini çok derin şekilde ele almış bir yapıt. Böyle bir etkinlikle farkındalık yaratmak amacındayız." dedi.

Kitabın yazarı İzol ise kitabının bu proje kapsamında değerlendirilmesinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Bu kitap okunduğu zaman bu projenin neden yapıldığı daha net anlaşılacaktır." diye konuştu.

İzol, konuşmasının ardından firma çalışanları için kitabını imzaladı.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Ferhat adıgüzel 6 yıl önce Şikayet Et
    Yörüksüt bu ve benzeri projeleri hep yaptı yapmayada devam ediyor.ürettiği ürünlerle insanlara sağlık sunar ken bu gibi projelerede destek vererek bir kez daha gönüllere taht kurmuştur.teşekkürler yörüksüt...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Merih Öziş 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevdiğim Ülkemde ve Mersin'imde,böylesine anlamlı ve faydalı bir sosyal sorumluluk projesine tanıklık etmek beni çok duygulandırdı ve gururlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tebrikler Yörük süt 'e.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ranya berken 6 yıl önce Şikayet Et
    Yörük süt ailesine sosyal sorumluluk projelerine verdikleri önem ve desteklerinden dolayı teşekkür ve taktir ediyorum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.