Mersin

Engelliler macera parkında ilkleri yaşadı

17:01 10 Ekim 2017
Engelliler macera parkında ilkleri yaşadı

Mersin'in merkez Toroslar Belediyesi, Gençlik Merkezi'ni macera parkına çevirip engellilerin eğlenmesini sağladı.

Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Korukent Mahallesi'ndeki 45 bin metrekarelik Gençlik Merkezi, bu kez engelli çocukları ve gençleri ağırladı.

Tebessüm Gönüllüleri Derneği, Doğanın Çocukları Derneği ile Mersin Motosiklet Spor Kulübü ve Toroslar Belediyesi işbirliğiyle engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla macera parkı adı altında piknik etkinliği gerçekleştirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ailelerin de katıldığı etkinlikte engellilerle eğlenip, renkli yarışmalara katıldı. Mersin Motosiklet Spor Kulübü'nün de destek verdiği etkinlikte birçok engelli ilk defa motosiklete bindi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Tuna, engellilerin önündeki engeli kaldırmanın en kısa yolunun onları anlamak ve mutluluklarına ortak olmaktan geçtiğini belirtti.

Belediye olarak engelli dernekleriyle her zaman diyaloglu bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Onlar için çok özel bizim için de çok güzel bir gün oldu. Engellilerimizin sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla kentimizdeki engelli derneklerimizle birçok program düzenliyoruz. İlçemizde ikamet eden engellilerimizin tespitini yaparak ve kayıt altına aldık. Engelli derneklerimizle hep diyalog içindeyiz. Çağdaşkent Mahallemizde inşa ettiğimiz Engelliler Akademimizin ön tarafını da engellilerimiz için bir hobi bahçesi olarak düzenliyoruz. Amacımız, onların önündeki engelleri kaldırmak ve bir farkındalılık oluşturmaktır. Onlara acımak yerine yardımcı olma yönünde herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Onun için unutmamalıyız ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır."

Tuna, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şubesi tarafından Silifke ilçesindeki Akkum Gençlik Kampında gerçekleştirilen dalış etkinliğine de katıldığını anımsatarak, "Maviliklerde gerçekten engel yok. Bu etkinlikte çocuklarımızla bir araya geldiğimiz için çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.