Mersin

Muhtar mahalleliyi futbol takımıyla kaynaştırıyor

11:06 17 Ekim 2017
Muhtar mahalleliyi futbol takımıyla kaynaştırıyor

MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'de uzun yıllar berberlik yaptığı mahalleye 4 ay önce muhtar seçilen 35 yaşındaki Yakup Aytekin, eski mahalle kültürünün yaşatılması ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzat tutulması amacıyla yaşları 10 ile 60 arasında değişen 25 kişiyle futbol takımı kurdu.

Mezitli ilçesi 75. Yıl Mahallesi'nde uzun yıllar berberlik yapan 35 yaşındaki Aytekin, eski muhtarın görevinden alınmasının ardından yapılan seçimlerde aday oldu.

Mahallelinin tercihiyle 4 ay önce muhtar seçilen Aytekin, daha önce gözlemlediği sorunlara çözüm bulmak için girişimlere başladı.

Eski mahalle kültürünü canlandırmak ve halkın kaynaşmasını sağlamak isteyen Aytekin, gençleri de kahve köşelerinden kurtararak kötü alışkanlıkların önüne geçmeyi hedefliyor.

Gençleri kötü alışkanlıklardan sporla kurtaracağını ve geniş bir kitlenin katılımını da sağlayabileceğini düşünen Aytekin, ev ev gezip 10-60 yaşındaki mahalle sakinlerini, kurmayı düşündüğü futbol takımına davet etti.

25 kişilik futbol takımına mahalledeki bir inşaat firmasını da sponsor yapan muhtar, forma da bastırdı.

- "Çocukluk dönemimizdeki mahalle kültürünü bulamıyoruz"

Muhtar Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 ay önce genç bir aday olmasına rağmen muhtar seçildiğini belirtti. Kendisinden beklentilerin yüksek olduğunu anlatan Aytekin, şöyle devam etti:

"Genç muhtarın neleri başarabileceğini göstermek için mücadele ediyorum. Ben her zaman mahallemizdeki eksiklikleri dile getirip, tamamlanması için uğraştım. Bizim çocukluk dönemimizdeki o mahalle kültürünü şu an bulamıyoruz. İnternet, sosyal medya bizi öz kültürümüzden uzaklaştırdı. Buna geri dönmemiz için mahalle takımı oluşturdum. Gençlerin kötü alışkanlıklardan, bilgisayar başında saatlerde vakit geçirmelerinden, obezite olmalarından kurtarmak için verdiğim bir mücadele bu. Diğer mahallelere de örnek olmak istiyorum."

Aytekin, takımı oluştururken toplumun her kesimine ulaşmak için yaş ayrımı yapmadığına işaret etti.

Takımda 10 ile 60 yaş arasında 25 mahallelinin yer aldığını vurgulayan Aytekin, şunları söyledi:

"Kalecimiz 55 yaşında. Baba oğul katılanlar var. Bu mücadele mahallemizin mücadelesi olsun istedik. Sponsor bulduk onların sayesinde forma yaptırdık. Diğer mahalle muhtarlarıyla iletişime geçerek rakip buluyoruz. Maçlar da yapmaya başladık. Amacımız hem mahalle kültürünü oluşturmak hem de mahalleler arasında ilişkiyi koparmamak. Rekabet ortamı var ama kardeşliğin ağır bastığı rekabet ortamı istiyoruz."

Mahalle sakinlerinden 55 yaşındaki Faruk Dik de muhtarın fikrini memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Ailesiyle takımda yer aldığını ve kalecilik yaptığını anlatan Dik, "Ben 55 yaşındayım. Gençlere yardımcı olmak için geldim. İki damadım ve 2 oğlum, bir de ben takımda yer alıyoruz. Muhtarımız hem bizlerin kaynaşmasını hem de gençleri kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklardan kurtarmak istiyor. Biz de ona yardımcı olmak için buradayız." dedi.

Takımın 10 yaşındaki oyuncusu Burak Kaçar ise babasıyla takıma katıldığını ifade etti. Futbol takımının en küçük ferdi olduğuna dikkati çeken Kaçar, "Takıma ailecek katıldık. Mahallemizdeki çocuklar da geldi. Abilerimizle birlikte oynuyoruz. Çok zevkli oluyor. Gençler kahveye gitmesin diye futbol oynama alışkanlığı geliştiriyoruz." diye konuştu.

15 yaşındaki Uğurcan Ay da bu takımın bir parçası olduğu için gurur duyduğunu kaydederek yaşıtlarına kötü alışkanlıklar yerine spora yönlenmeleri tavsiye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.