Mersin

4. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı açıldı

14:32 25 Ekim 2017
4. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı açıldı

Mersin'in önemli muz üretim merkezi Anamur ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen tarım ve gıda fuarının açılışı yapıldı.

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 4. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı'nın açılışı dolayısıyla Anamur Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen kokteylde yaptığı konuşmada, bir ülkenin ayakta durabilmesi için tarımın çok önemli olduğunu söyledi.

Sağlıklı beslenmenin gerekliliğini vurgulayan Karatay, "Yüksek binaları görünce çok üzüldüm. Torosların eteğinde, yeşilin eteğinde bu binalara gerek yok." dedi.

Anamur muzunun ilaçsız yetiştirilen en önemli meyvelerden biri olduğunu ifade eden Karatay, doğanın ve canlıların ilaçlarla yok edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Karatay, her zaman "Anamur muzu yenilmesi" tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatarak, "Ülkemizde Anamur muzu varken ithal muza ne gerek var. Her gün bir tane Anamur muzu kahvaltıda yenebilir. Ben sabah kahvaltı yapmadım. Bu muz benim kahvaltım." diye konuştu.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de fuarın dördüncü yılında önemli bir noktaya geldiğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Kokteylin ardından Karatay ve protokol üyeleri Şehit Atanur Bal Fuar Alanı'nda düzenlenen açılış törenine katıldı.

Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, burada yaptığı konuşmada, bilinçli üretimin yaygınlaşması için akademik çalışmalar yapılması, tarım alanlarının korunması ve ıslah edilmesi gerektiğini belirterek, "Anamur'da bu fuarla üretici ile tüketici buluşuyor. El birliğiyle 'Ben' değil 'Biz' olarak bu fuarı daha ileriye taşır ve başarılı oluruz." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Mersin İl Müdürü Arif Abalı da kentin, Türkiye'nin önemli meyve ve sebze üretimi yapılan illeri arasında ön sıralarda yer aldığını vurgulayarak, muz ve çilekte ise en çok üretim yapılan kent olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan fuar 28 Ekim'e kadar açık kalacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.