Mersin

Erdemli'de tarım paneli

15:45 29 Kasım 2017
Erdemli'de tarım paneli

Erdemli ilçesinde taze sebze ve meyve ürünlerinde zirai ilaç kalıntısı ve alınacak önlemler, alternatif ürünler, meyve ve sebze pazarlamasındaki sorunlar düzenlenen panelle ele alındı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu yetkilileri tarafından Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen panelin oturum başkanlığını Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş yaptı.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula, panelde yaptığı konuşmada, geleneksel tarımdan modern bilgi çağını örnek alan tarıma yönelmek gerektiğini söyledi.

Her konuda olduğu gibi tarımda da bilginin yüce bir olgu olduğunu vurgulayan Kula, "Özellikle tarım konusunda 'ben biliyorum demekle' yetinilmemeli. Anlatılanların içinde kaliteli ve bol ürün elde etme konusunda sizin de bizim de bilmediğimiz birçok ipuçları çıkabilir. Bu nedenle bu tür paneller bilgi ve becerilere değer ve artı katar." dedi.

Okul Müdürü Prof. Dr. Cemile Çelik de kendilerinin konuları olmamasına rağmen bir tarım kentinde olmalarından dolayı bu tür paneli düzenlediklerini, amaçlarının çiftçilerin kaliteli ve bol ürün elde etmelerine katkı sağlamak olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından tarım paneli gerçekleştirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.