Mersin

Silifke Kaymakamlığından ihtiyaç sahiplerine 23 milyon liralık yardım

12:48 30 Aralık 2017
Silifke Kaymakamlığından ihtiyaç sahiplerine 23 milyon liralık yardım

Silifke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara, 2017 yılında 23 milyon lira yardım yapıldığı bildirildi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda muhtarlarla bir araya gelip sorunlarını dinledi.

Muhtarların mahallelerinde gördükleri aksaklık ve sorunları dile getirdiği toplantıda, Silifke Kaymakamlığı SYDV Mütevelli Heyetinde görev yapacak olan 2 muhtar için seçim yapıldı.

Yapılan seçimde Ovacık Muhtarı Erol Kayar ve Ulugöz Muhtarı İlyas Çağıl, 12 kişinin görev yaptığı mütevelli heyetine seçildi.

Kaymakam Cinbir, toplantıda yaptığı konuşmada, 2017 yılı içerisinde SYDV aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişilere toplam 23 milyon lira yardım yapıldığını söyledi.

Her ay derneğe 142 bin 500 lira para geldiğini aktaran Cinbir, şöyle konuştu:

"Kurban ve Ramazan bayramlarında bu para 2 kez yine geliyor. Biz de SYDV Mütevelli Heyeti olarak gelen bu paraları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Vakıf imkanları dışında olası bir ihtiyaç halinde ihtiyacı giderebilmek için bakanlıklarımızdan para talep ediyoruz. Yardımlar konusunda her hangi bir sıkıntı çekmiyoruz. Vakıf mütevelli heyetimiz aynı zamanda çok etkili bir yönetişim örneği sergiliyor."

Muhtarların dile getirdiği sorunları da dinleyen Cinbir, soru ve şikayetlerin anında çözüme kavuşması için talimat verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.