Mersin

Mantarın tantunisini yaptılar

11:18 04 Ocak 2018
Mantarın tantunisini yaptılar

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan kadınlar, kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan tantuniyi, et yerine mantarla yaptı.

Erdemli ilçesine bağlı Üzümlü Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, üzüm pekmezinden birçok ürün elde etmenin ardından şimdide zeytinyağı kullanarak mantar tantunisi yaptı.

Üzümlü Mahallesi Muhtarı Mustafa Başbilen, yaptığı açıklamada, ormanlık alandan topladıkları kanlıca mantarından et ve tavuk tantunisi gibi mantar tantunisi yaptıklarını söyledi.

Bunu ilk kez kendilerinin yaptığını belirten Başbilen, "Mantar tantunisini yurt geneline tanıtmak istiyoruz. Zeytinyağıyla yapılan mantar tantunisini yiyen bir daha bırakamaz. Damak tadımıza Üzümlü köyü olarak bir yeni lezzet daha ekmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Topladıkları kanlıca mantarının zeytinyağı ile tantunisini yapan Hatice Çalışkan ise, üzüm pekmezinden elde ettikleri çeşit çeşit mamullerin ardından mantarın tantunisini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öte yandan Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine, 2017 yılındaki gösterdikleri başarılı çalışmalarından dolaylı mantar tantunisi ikram edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.