Mersin

Silifke'de çiftçilere zeytin fidanı dağıtıldı

12:06 05 Ocak 2018
Silifke'de çiftçilere zeytin fidanı dağıtıldı

Silifke Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün girişimleriyle Silifke ilçesinde çiftçilere 10 bin zeytin fidanı dağıtıldı.

İlçede zeytin yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla Bursa'dan getirilen zeytin fidanları, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'in de katılımıyla kapalı pazar yerinde düzenlenen törenle dağıtıldı.

Kaymakam Cinbir, törende yaptığı konuşmada, amacın ilçede var olan zeytin bahçelerini çoğaltmak olduğunu söyledi.

Şu anda ilçe genelinde 36 bin 200 hektar alanda bir milyon 320 bin civarında zeytin ağacının olduğunu ifade eden Cinbir, şöyle konuştu:

"Amacımız tabi ki bu zeytin ağacı sayısını arttırmak. Bunu yapabilmek için de çiftçilerimizi hem daha kaliteli hem de daha ucuz fidana kavuşturmak. Ziraat Odamız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, teknik elemanlarla birlikte alanda yaptıkları çalışmalar sonucunda en sağlıklı, en güzel ve en ucuz fidanları temin edip, çiftçilerimizle buluşturmak üzere ilçemize getirilmesini sağladılar. Burada herhangi bir kar etme niyeti yok. Tamamen maliyetine temin edilip çiftçilerimizle buluşturuluyor."

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ise, çiftçilerden gelen talep üzerine araştırma yaptıklarını, en uygun fiyata Bursa'da bulduklarını ve piyasada tanesi 8 liradan satılan fidanları çiftçilere 5 liradan dağıttıklarını söyledi.

Amaçlarının ilçe genelinde zeytin yetiştiriciliğini geliştirmek olduğunu vurgulayan Doygun, gelen talebe göre fidan dağıtımına önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini, hedeflerinin çiftçilere 50 bin zeytin fidanı dağıtmak olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından çiftçilere fidanlar dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.