Mersin

"Minik Eller Yuva Yapıyor" projesi

17:56 08 Ocak 2018
"Minik Eller Yuva Yapıyor" projesi

Eredemli ilçesinde öğrenciler, "Minik Eller Yuva Yapıyor" projesi kapsamında okul bahçesinde kuş yuvası astı.

Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde ormanlara 4 bin kuş yuvası astıklarını belirtti.

Zararlı böceklerin ormanlara yangınlardan daha fazla zarar vermesi nedeniyle ormanlarda biyolojik mücadele yaptıklarını kaydeden Çelik, hem ormanlardaki zararlılara karşı biyolojik mücadele hem de kış ayları dolayısıyla yiyecek ve barınma sorunu yaşayan kuşlar için yuva yaparak astıklarını vurguladı.

Orman zararlılarının özellikle kurak yıllarda ve iklim şartlarında hızla çoğaldıklarını ve ağaçları tahrip ettiklerine dikkat çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Bunun önüne geçmek için biyolojik mücadele yöntemi tercih edilmekte. Bu sayede doğal denge sağlanarak zararlı böceklere karşı gerekli önlemler alınmış olmakta. Doğal yaşamın devamlılığını temin için en etkili ve en önemli tekniklerin başında suni kuş yuvalarının ormanlara asılması tercih edilmekte. Biz de minik eller yuva yapıyor projesi kapsamında Karayakup İlkokulunda program düzenledik.

İşletmemiz tarafından yapılan kuş yuvaları öğrencilere dağıtıldı onlar da üzerine çeşitli desenlerle boyadılar ve bu yuvaları birlikte astık. Çocuklarımıza hem hayvan sevgisini yaşatmak hem de kuşların kış ortamında daha da sıcak bir yuvaya sahip olmaları amaçlanmakta."

Çelik, 2017 yılında ilçe genelinde değişik yerlere 4 bin kuş yuvası asarak büyük bir rekora imza attıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.