Mersin

Öğrencilerden Mehmetçiğe moral mektubu

17:33 17 Ocak 2018
Öğrencilerden Mehmetçiğe moral mektubu

Mersin'in Gülnar ilçesinde anaokul öğrencileri, öğretmenleri aracılığıyla askerler için yazdıkları mektupları Mehmetçiklere elden teslim etti.

Gülnar 100. Yıl İlkokulu Anaokulu Öğretmeni İpek Duru tarafından yazılan "Vatanımızın Bekçisi Kahraman Mehmetçiğe Moral Mektubu Projesi", kapsamında öğrenciler mektup yazdı.

Daha sonra öğretmenleriyle Demirözü Karakol Komutanlığını ziyaret eden öğrenciler, askerlere yazdıkları mektupları verdi.

Sınıf öğretmeni İpek Duru, burada yaptığı açıklamada, vatan ve bayrağın her milletin kutsalı ve dokunulmazı olduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesi millet olarak vatan, bayrak sevgisiyle ve sarsılmaz inançla bir kez daha şanlı bir tarih yazıldığını anımsatan Duru, şöyle konuştu:

"Bu cennet vatanın evlatları olarak Mehmetçiklerimizi her daim gurur, minnet, vefa ve duayla anıyoruz. Bu bağlamda Türkiye'nin dört bir köşesinden projeye katılan okullar olarak karakollardaki askerlerimiz için sevgi ve minnettarlığımızı ifade eden mektup ve şiir yazmayı, resim yapmayı, video çekmeyi ve ortaya çıkan nihai ürünleri moral, motivasyon sağlamak amacıyla onlara göndermeyi planladık. Çocuklar tarafından hazırlanan mektuplar ve resimleri okulumuzun desteğiyle öğrencilerimle askerlere elden teslim ettik."

Duru, projenin Mehmetçiğe iyi bir moral ve motivasyon sağlayacağını kaydederek, öğrencilerin de vatan, millet, bayrak sevgisini güçlendireceğine inandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.