Mersin

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

16:07 03 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Mersin ve Hatay'da bir araya gelen vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de teröristlere karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliğince Atatürk Anıt Meydanı'nda düzenlenen törende, vatandaşlara 10 bin zeytin fidanı dağıtıldı.

Birlik Başkanı Ersin Akdoğan, yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini belirterek, "Başta Cumhurbaşkanımız ve hükümetimize teröre karşı gösterdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Kahraman Mehmetçiğimize, kahraman ordumuza Allah güç versin. Biz her zaman ordumuzun yanındayız. Zeytin Dalı Harekatı'nın adına yakışır şekilde mahallelerimizde zeytin fidanı dağıtıyoruz." ifadesini kullandı.

- Hatay'da da destek sürüyor

Hatay

Antakya'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de ortak basın açıklaması yaptı.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Toplantı Salonu'nda yapılan açıklamaya, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Teksöz, Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Gökhan Alkan ve Reyhanlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ethem Çakır katıldı.

ATSO Başkanı Çinçin, yaptığı açıklamada, harekatın stratejik olarak büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Harekatın Türkiye’nin terörden kurtulması için yapılan bir hamle olduğunu belirten Çinçin, "Sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak Hatay Valiliği önderliğinde Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa'da şehit olan vatandaşların ailelerinin geleceğini düşünerek Hatay Reyhanlı-Kırıkhan-Hassa Terör Mağdurları Vakfı kurulması kararını aldık." dedi.

Umut Bizde Varız Engelliler Derneği, Renkli Kapaklar Dönüşüm Derneği ve Ahmet Yesevi Ocakları Gaziantep İl teşkilatı üyeleri Hatay'ın Hassa ilçesine gelerek ellerindeki Türk bayraklarıyla Zeytin Dalı Harekatı'na destek oldu.

- Askerler için dua edildi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki 11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna da yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD/PKK'nın insanlık dışı tavırlarını sürdürdüğünü, masum insanların üzerine roket attığını söyledi.

Tuna, THKP-C Acilciler Terör Örgütü elebaşı ve 2013 yılında Reyhanlı'da 52 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının da firari sanığı terörist Mihraç Ural'ın yakalanmasını istediklerini de kaydetti.

Kırıkhan ilçesindeki camilerde ise Kur'an-ı Kerim okudu, asker için dua edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.