Mersin

Galatasaraylı taraftarlar 2 okula kütüphane açtı

19:06 16 Mart 2018
Galatasaraylı taraftarlar 2 okula kütüphane açtı

Gazi Üniversitesinde okuyan Galatasaraylı taraftar grubu ultrAslan üyeleri, Mersin'de kütüphanesi olmayan 2 okula kütüphane açtı.

UltrAslan üyeleri, Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Komutanı Yarbay Songül Yakut'un ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın anısına kentteki İnönü ilk ve ortaokulu ile Perşembe Vakfı Ortaokulu'na kütüphane açtı.

Gazi Üniversitesi UltrAslan Başkanı Can Okan Erden, burada yaptığı açıklamada, kütüphanesi olmayan 2 okula, şehitlerin adını yaşatmak ve şehit ailelerinin yanlarına olmak amacıyla kütüphane kazandırdıklarını belirtti.

Yaklaşık bir aylık sürecin ardından kütüphane hazırlıklarını tamamlayarak kente geldiklerini aktaran Erden, "Mersin'e bir gün önceden 30 kişilik bir grupla gelerek kütüphanelerin okullarda açılışa hazır hale getirdik.

Kütüphaneleri baştan sona kendi imkanlarımızla oluşturduk. Her kütüphanede yaklaşık bin 500'er kitap var. Maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere kırtasiye yardımında da bulunduk. İlerleyen zamanda da bu okullara kitap bağışı yapacağız." dedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.