Mersin

Nevruz Bayramı kutlamaları

17:27 21 Mart 2018
Nevruz Bayramı kutlamaları

Nevruz Bayramı, Mersin ve ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mersin Valiliği tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlköğretim okullarındaki çocuklara yönelik etkinlikte, ''Türk Kültüründe Nevruz'' isimli sinevizyon ile Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye uyarlanan ''Sihirli Dünya'' isimli çocuk oyunu gösterisi izlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Turabi Aktürk, burada yaptığı konuşmada, yeni gün almanına gelen ve bahar bayramı olarak bilinen nevruzun pek çok toplum için yılbaşı niteliği taşıdığını bildirdi.

Nevruz'un yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bayram olduğunu belirten Aktürk, ''Tarihten ve atalarımızdan gelen bu güzel geleneği, bu ortak kültür ve değerlerimi sonsuza dek yaşatacağız. Doğa ve çevreyi en güzel şekilde koruma arzuyla hepinizin nevruzunu kutluyorum.'' dedi.

- Mut

Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen kutlamalarda, halk oyunları ekibi gösteri sunarken, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve nevruz ateşi yakıldı.

Müzik, skeç ve halat çekme yarışmalarının yapıldı etkinlikte, katılımcılar nevruz ateşinin üzerinden de atladı.

Etkinliğe, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Tarsus

Şehit Cemre Salih Gözen ilkokulunda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin tarafından hazırlanan gösterilerin ardından, çekiçle demir dövülüp, Nevruz ateşi yakıldı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklar gönüllerince eylendi.

Etkinliğe, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Gül ve öğrenciler, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.