Mersin

Silifke çileğinin fiyatı tarlada belirlendi

11:50 23 Mart 2018
Silifke çileğinin fiyatı tarlada belirlendi

Türkiye'nin en önemli çilek üretim merkezi olan Mersin'in Silifke ilçesinde, Kaymakam Şevket Cinbir, tarlada çilek hasadı yapıp, tüccarlarla birlikte çilek fiyatını belirledi.

Kaymakam Cinbir, beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Gün ve Atayurt Halk Komisyoncular Dernek Başkanı Ali Türer ile tarlada çilek hasadı yapan tarım işçilerini ziyaret edip, çilek topladı.

Daha sonra üretici ve tüccarlarla bir araya gelen Cinbir, komisyoncular ve üreticilerle çilek fiyatını belirledi.

Cinbir ve beraberindekiler, çileği kalitesi, cinsi, büyüklüğü ve paketleme şekline göre 3 lira 75 kuruş ile 5 lira olarak belirledi.

- "Çileklerimiz hormonsuzdur"

Cinbir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çileğin büyük olmasının hormonlu olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Silifke çileğinin büyük olmasının çileğin kalitesini gösterdiğini aktaran Silifke Kaymakamı Cinbir, şöyle konuştu:

"Silifke'den toplanıp pazarlanan çileklerimiz hormonsuzdur ve vatandaşlarımız rahatlıkla bu çilekleri alabilir. Çileğin iri olması hormonlu mu tereddütünü beraberinde getiriyor ama böyle bir tereddüte gerek yok. Silifke'deki üretim takip ediliyor. Kullanılan ilaçtan tutun, hasat zamanındaki işlemlere kadar takip edilen aşamaları var. İç ve dış piyasaya sunulan çilek hormonsuzdur ve gönül rahatlığıyla yenilebilir."

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuretin Kaynar ise, Silifke çileğinin sadece Türkiye'de değil dünyada bir marka olduğunu söyledi.

Silifke çileği için coğrafi işaret tesciline başvurduklarını anlatan Kaynar, "Evet çilek iri gözüküyor ama bu Silifke çileğinin ve türünün özelliği. Hormondan bile bahsetmek istemiyoruz. Çünkü çileğin yapısına hormon uymaz. Çileği iyi tarım uygulamalarıyla yetiştiriyoruz, tamamen tüketicinin sağlığını düşünüyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.