Mersin

Mersin biberini fuarla tanıtacak

15:49 02 Nisan 2018
Mersin biberini fuarla tanıtacak

Mersin'in biber üretimi, Akdeniz ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenecek BİBEREXPO / Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri ile tanıtılacak.

Mersin'de üretilen biberin pazarlanmasına katkı sağlamak amacıyla bu yıl ilki 5-7 Nisan tarihlerinde düzenlenecek BİBEREXPO / Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri, Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısıyla tanıtıldı.

Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk, toplantıda yaptığı konuşmada, Mersin'in Antalya ile Türkiye'nin örtü altı biber deposu konumunda olduğunu belirterek, kentte yaklaşık 5 bin çiftçinin geçimini biberden sağladığını kaydetti.

Mersin toplamda 50 bin dekarı aşan bir alanda ve yüzde 11'lik bir payla ülke genelindeki biber yetiştiriciliğinde Antalya'dan sonra ikinci sırada geldiğini vurgulayan Pamuk, "Geçen yıl ülkemizdeki 2 milyon 608 bin 172 ton biber üretiminin 294 bin 925 tonu Mersin'den sağlanmıştır." dedi.

Pamuk, Mersin'de yapılan biber üretiminin tarımsal ihracat açısından da önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Biber tanıtım günlerinin, bölge çiftçilerimizin yoğun emek ve zahmetle elde ettiği ürünlerinin daha da değerlenmesi, üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıların ortadan kalkarak, emeklerinin gerçek karşılığını elde etmeleri açısından önem taşıdığına inanıyoruz."

- Biber baklavası da beğeniye sunulacak

Fuarda Mersin'de üretilen biber çeşitlerinin ve mamul ürünlerin tanıtımlarının yapılacağını dile getiren Pamuk, bu kapsamda üretilmeye başlanan biber baklavasının da fuarda beğeniye sunulacağını bildirdi.

Toplantıya muhtarlar ve üreticiler de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.