Mersin

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Gül:

14:41 05 Nisan 2018
AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Gül:

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın tamamlanarak hizmete girmesiyle birlikte bölgemiz, Türkiye'nin cazibe merkezi olacak." dedi.

Gül, parti yöneticileri ve gazetecilerle Mersin'e yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaat çalışmalarını inceleyerek, bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Gül, AK Parti iktidarında hayallerin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın tamamlanarak hizmete girmesiyle birlikte bölgemiz, Türkiye'nin cazibe merkezi olacak." ifadesini kullandı.

Havalimanının, bölge ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacağını vurgulayan Gül, "Sadece turizm açısından değil, ihracatımızın daha da artması ve güçlenmesi açısından da bu havaalanı büyük bir önem arz ediyor. Özellikle kargo taşımacılığının güçlü bir şekilde başlatılması, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapılmasından sonra hep birlikte gözlemleyeceğimiz Türkiye'nin en önemli tarım havzası olan Çukurova havzasında üretilen ürünlerin ihracatının nasıl ve ne şekilde gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.

Havalimanının yüklenici firmasının proje koordinatörü Ferhat Güney de havalimanının 60 ve 45 metre genişliğinde, her biri 3 bin 500 metre uzunluğunda iki pisti olacağını aktardı.

Karayolu ve demiryolu bağlantısıyla yolcuların havalimanına kolay ulaşım sağlanacağını belirten Güney, şunları kaydetti:

"Adana'dan veya Mersin'den çıkan yolcular, rahatlıkla havalimanına ulaşabilecek. Hatta demiryolu ile terminal binasının içine inerek uçaklarına geçebilecekler. Bu çok önemli bir avantaj teşkil edecektir. Havalimanı, bu avantajıyla hava, kara ve demiryollarının birleştiği önemli bir proje haline dönüşmüştür. Şu anda asfalt plentimiz kurulmuştur. Ayrıca 2 beton santralimiz mevcut olup, üçüncüsünü kuracağız. Ayrıca köy yolları için 8 üst geçit yapacağız. Deyim yerindeyse 24 saat çalışıyoruz. Büyük bir aksilik olmadığı takdirde 2019 yılı sonuna kadar Çukurova Havalimanı bitmiş olacaktır." dedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.