Mersin

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

16:22 15 Mayıs 2018
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

AK Parti Silifke ilçe yönetimi ve vatandaşlar, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamını kınadı.

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlar, Zeytinli Cami önünde bir araya gelip, ellerindeki Türk bayraklarıyla İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki gösterdi.

Çetin, burada yaptığı konuşmada, yapılan katliama kınadıklarını ve her zaman Filistin'in yanında olduklarını söyledi.

Katliamı lanetleyen Çetin, "Türkiye, Filistin halkının yanında olacaktır. Bu katliamı, katil İsrail ve eline masum Müslüman kanı bulaşmış ABD'yi nefretle kınıyoruz." dedi.

Grup adına basın açıklamasını yapan Tanıtım ve Medya Sorumlu Başkan Yardımcısı Okyay Paylar da olaylardan İsrail kadar ABD'nin de sorumluluğu olduğunu söyledi.

İsrail'in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği katliama sessiz kalmayacaklarını aktaran Paylar, "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin devletinin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.