Mersin

"Fesleğen Çiğne Sigarayı Bırak" projesi

10:57 26 Mayıs 2018
"Fesleğen Çiğne Sigarayı Bırak" projesi

Mersin'in Erdemli ilçesindeki bir ortaokulda gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarı için arkadaşlarıyla "Fesleğen Çiğne Sigarayı Bırak" projesini hazırlayan ortaokul öğrencisi Ece Ağrıdağı, 35 yıldır sigara içen annesinin sigarayı bırakmasını sağladı.

Akdeniz Ortaokulunda bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen ve 20 projenin görücüye çıktığı fuarın açılışı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karaağaç, Okul Müdürü Uğur Türkmen, öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapıldı.

Fuarda Türkçe alanında 1, fen bilimleri alanında 5, matematik alanlında 4, teknoloji tasarım alanında 8, yabancı dil alanında 2 proje olmak üzere toplam 20 proje sergilendi.

Birbirinden farklı projelerin yer aldığı fuarda 54 öğrenci, ortak proje geliştirdi.

Sekizinci sınıf öğrencisi Ece Ağrıdağı da bir arkadaşı ve öğretmenin desteğiyle "Fesleğen Çiğne Sigarayı Bırak" projesini geliştirdi.

Proje kapsamında 35 yıldır sigara içen annesi Emine Yağız'dan destek alan Ağrıdağı, annesinin bir hafta sonra sigarayı bırakmasına yardımcı oldu.

Kızının projesiyle sigarayı bırakan Yağız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızını ve arkadaşlarını dinlediğini söyledi.

Sigarayı kızının desteği ve fesleğen bitkisinin günde bir dalını çiğneyerek bıraktığını anlatan Yağız, "Kızım ve arkadaşlarına insanlığın faydasına olan bu projeyi hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Kızımın projesi sayesinde fesleğen bitkisi çiğneyerek sigarayı bıraktım. Tüm sigara içenlere öneriyorum." dedi.

Sergi, idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.