Mersin

Tarsus Devlet Hastanesi ve Kazanlı Turizm Bölgesi Temel Atma Töreni

15:24 07 Haziran 2018
Tarsus Devlet Hastanesi ve Kazanlı Turizm Bölgesi Temel Atma Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Araştırma-geliştirmeden bahsediyor ama Türkiye'de 77 tane teknokent, 900 tane Ar-Ge merkezi olduğunu dahi bilmiyor. Onlar Türkiye'yi hala kendi bıraktıkları yerde zannediyorlar. Doğru dürüst milletin içine çıkmadıkları, vatandaşın kapısını çalmadıkları, kendi kısır dünyalarına hapsoldukları için Türkiye'nin 16 yılda nereden nereye geldiğini fark etmemişler." dedi.

Erdoğan, 600 Yataklı Tarsus Devlet Hastanesi ve Kazanlı Turizm Bölgesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, ilçeye 5 trilyon liralık yatırımla gençlik merkezi kazandırdıklarını söyledi.

İki sentetik futbol sahasının projesinin tamamlandığını ifade eden Erdoğan, 11 trilyon liralık yatırımla Tarsus'un çok yakında yarı olimpik yüzme havuzuna da kavuşacağının müjdesini verdi.

Erdoğan, ilçeye iki tenis kortu kazandıracaklarını vurgulayarak, "Ayrıca Tarsus'un vizyonuna, gelecek hedeflerine yaraşır bir hükümet konağı inşa edeceğiz. Proje tamam, yakında ihalesini gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

İlçe merkezlerini ihya ederken yaylaları da ihmal etmediklerinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Göçerlerin Ekonomik ve Sosyal Seviyelerinin Geliştirilmesi Projesi'ni hayata geçirdik. 2 trilyon liralık yatırımla Mersin genelinde 750 aileye güneş enerjisi paneli dağıtıyoruz. Böylece elektriği Yörüklerimizin ayağına götürüyoruz. Nasıl, iyi mi? Tuvalet, banyo, mutfak ve benzeri donanımların bulunduğu 5 adet konteynerin, göçerlerin mera alanlarına yerleştirilmesini sağlıyoruz. Biz gittiğimiz her yerde, milletimizin karşısına çıkarken, önce yaptıklarımızı sonra da yapacaklarımızı söylüyoruz. Diğerleri ise ya bizim projelerimizi engellemekten bahsediyor ya da vaat olarak zaten hayata geçirdiğimiz çalışmaları söylüyorlar. Ana muhalefetin adayının, daha bu ülkede 18 yaş altı gençlerin ücretsiz tedavi gördüğünden haberi yok haberi."

- "Türkiye'nin 16 yılda nereden nereye geldiğini fark etmemişler"

Erdoğan, Genel Sağlık Sigortasından bahsederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabii 'Bay Kemal' SSK'nın müdürüyken durumları biliyorsunuz değil mi? O hastanelerin hali neydi biliyorsunuz değil mi? Herhalde merhum Savaş Ay'ın programını da izlemişsinizdir. Bunla böyle. 'Mekatronik mühendisliği açacağım' diyor. Mersin Üniversitesi dahil, ülkemizin pek çok üniversitesinde bu bölümü yıllar önce biz zaten açtık, açtık 'Bay İnce.' Bu bölümü bitiren, çalışan, ülkemizin kalkınma hamlesine yardımcı olan gençlerimiz bile var. Araştırma-geliştirmeden bahsediyor ama Türkiye'de 77 tane teknokent, 900 tane Ar-Ge merkezi olduğunu dahi bilmiyor. Onlar Türkiye'yi hala kendi bıraktıkları yerde zannediyorlar. Doğru dürüst milletin içine çıkmadıkları, vatandaşın kapısını çalmadıkları, kendi kısır dünyalarına hapsoldukları için Türkiye'nin 16 yılda nereden nereye geldiğini fark etmemişler. İkide bir tutturmuş, 'Ben çiftçiyim, ben hayvancılık yaptım.' Kafasına bir kasket takmış, o kasketle beraber benim milletimi aldatacağını zannediyor. Bırak sen o kasketi falan, senin gönlün ne konuşuyor, icraatın ne? Onu söyle onu. Benim milletim şekle bakmıyor, icraata bakıyor."

- "Yatırımlarımızı yerinde görmeleri için çok vakitleri olacak"

Yunus Emre'nin "Dervişlik olaydı taç ile hırka, biz dahi alırdık otuza kırka." sözlerini anımsatan Erdoğan, "Ne olacak? 3-5 kuruşa al bir kasket. Olay bu kadar basit ama 24 Haziran'dan sonra inşallah ülkeyi tanımaları için yeteri kadar zamanları olacak." ifadesini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"24 Haziran'dan sonra bizim yaptığımız yatırımları yerinde görmeleri için daha çok vakitleri olacak. Şimdi öyle bir ses verelim ki bunların aklına gelsin. Hazır mıyız? Tarsus'tan öyle bir haykıralım ki bu gafiller kendine gelsin. Tarsus, 24 Haziran'da 'Vakit birlik vakti', 'Vakit Tarsus vakti', 'Vakit Mersin vakti', 'Vakit Türkiye vakti' diyor muyuz? Rabb'im sizlerden razı olsun. Elbette gönlümüz Tarsus'ta daha fazla kalmayı arzu ediyor. Buradan Mersin'e geçeceğiz. Ardından da Hatay'da bizi bekleyen kardeşlerimizle buluşacağız. Akabinde inşallah bu akşam muhtarlarımızla 2 bin 200 kişilik iftar sofrası için Ankara'ya yetişeceğiz ve ardından Kanal D'de saat 23.00 itibarıyla canlı ortak yayına katılacağım. Evlerinize misafir olmak istiyorum. Eğer bu canlı yayında, evlerinizde bizleri misafir ederseniz mutlu olurum."

Vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, 600 Yataklı Tarsus Devlet Hastanesinin müteahhidini yanına çağırarak, "Şimdi burada bir söz alacağız. Ne kadar zamanda bitireceğiz?" diye sordu.

Müteahhitten "6 ay erken" cevabını alan Erdoğan, "Şimdi 3 yılda bitmesi ilan edilmiş fakat müteahhidimiz diyor ki 'Biz bunu 6 ay önce bitireceğiz.' Biz de takipçisiyiz. Bizim işlerimiz erken bitecek çünkü biz kısa mesafe koşucusuyuz. Anında iş bitireceğiz." dedi.

Erdoğan, Kazanlı Turizm Bölgesi'nin müteahhitlerini de yanına çağırarak, "Orada da 5 firma vardı. Oturduk kendileriyle anlaştık. Bu 5 firmayı 3'e indirdik ve 3 firmamız şu anda yanımızda." diye konuştu.

Erdoğan müteahhitlere, "TL olarak söylersem 4,5 katrilyon. Böyle bir yatırım. Şimdi süreyi alalım. Benim Tarsuslu kardeşlerimin huzurunda bize süre ver. Ne kadar zamanda bitecek?" sorusunu yöneltti.

"2,5 yılda inşallah bitireceğiz ve hizmete açacağız." cevabını alan Erdoğan, "İnşallah 2,5 yılda bitiyor. 2,5 yıl sonra buraya inşallah 5 bin kardeşimizi istihdam edeceğiz. Hayırlı olsun." dedi.

Erdoğan, daha sonra vatandaşlarla, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." sözlerini yineledi.

- Notlar

Adana'dan helikopterle Mersin'in Tarsus ilçesindeki 27 Aralık Stadı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin düzenleneceği alana geçerken otobüsten vatandaşları selamlayıp, çocuklara oyuncak ve satranç takımı verdi.

Erdoğan törendeki konuşmasının ardından, beraberindekilerle butona basarak 600 Yataklı Tarsus Devlet Hastanesi ve Kazanlı Turizm Bölgesi'nin temelini attı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, orijinali Tarsus’ta bir parkta bulunan Nusrat Mayın Gemisi’nin maketini, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül de üzerinde dua bulunan ahşap oyma tabloyu hediye etti.

Törenin düzenlendiği alanın çevresindeki binalara "Sayın Cumhurbaşkanımız Tarsus'umuza verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz" ve "Tarsus'taki enbiyaların, evliyaların duaları üzerinize olsun Sayın Cumhurbaşkanım" yazılı pankartlar asıldı.

Tören sırasında sıcak havadan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

(Bitti)

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.