Mersin

Sigara bağımlılığından dokuma kursuyla kurtuluyorlar

14:52 23 Haziran 2018
Sigara bağımlılığından dokuma kursuyla kurtuluyorlar

Erdemli ilçesinde, "çulfalıkta mekikli dokuma" kursuna katılan kadınlar, hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de sigara bağımlılığından kurtuluyor.

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün, ilçeye bağlı Çeşmeli Mahallesi'nde "çulfalıkta mekikli dokuma" kursu açtı.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur, çalışmayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev hanımlarının kurs sayesinde hem meslek öğrendiğini hem de yaptıkları el dokuması işleri satarak aile bütçesine katkı sağladıklarını söyledi.

Kadınların, üretime katıldıklarında kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını ifade eden Okur, bazı kursiyerlerin edindikleri hobinin ardından sigarayı bıraktığını söyledi.


- Evini geçindirip, kızının çeyizini hazırlıyor

Kursiyerlerden 58 yaşındaki Halime Hocaoğlu, sigara alışkanlığından dokuma öğrenerek kurtulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Eşim öldükten sonra 4 çocukla zor günler yaşadım. Depresyona girip sigaraya alıştım. Bir arkadaşım bana kendisinin dokuma kursuna gittiğini ve kursa gelen arkadaşların çok iyi insanlar olduğunu söyledi ve bende kursa katıldım. İlk başlarda zorlansam da bu kurs bana sigara içmeyi bıraktırdı. Yani bir bakıma terapi merkezi gibi oldu. Şimdi dokumadan elde ettiğim parayla evimi geçindirirken diğer yandan da kızımın çeyizini hazırlıyorum."

Ev hanımı Teslime Yılmaz ile emekli muhasebeci Fatma Çelik de boş zamanlarını iyi değerlendirmek ve ev ekonomisine katkı sağlamak için kurslara katıldıklarını anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.