Mersin

Milli cimnastikçilerin hedefi olimpiyatlarda madalya

11:49 12 Temmuz 2018
Milli cimnastikçilerin hedefi olimpiyatlarda madalya

MUSTAFA GÜNGÖR - Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda 6 altın, 4 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanarak bir ilke imza atan milli sporcular, başarılarını olimpiyatlara da taşımak istiyor.

Mersin'de 16 ülkeden 55 sporcunun katılımıyla düzenlenen organizasyonda yatay çubuk aletinde altın madalya kazanan Ümit Şamiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kupası öncesi İspanya'da düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda çok büyük başarılar elde ettiklerini dile getirerek, oradan da 9 madalya ile döndüklerini anımsattı.

Takım olarak iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Ümit Şamiloğlu, Akdeniz Oyunları ve Dünya Kupası'nda elde ettikleri başarılarla Avrupa Şampiyonası'na hazır olduklarını gösterdiklerini kaydetti.

Mersin'in kendisi için çok anlamlı olduğunu vurgulayan milli sporcu, "Burada düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda şampiyon olmuştum. Evlilik teklifimi de burada yapmıştım. Bu organizasyonda da yine bir altın madalya kazandım ve adıma bir hareket denedim. Hareketin başvurusunu da yaptım. İlerleyen zamanlarda inşallah 'Şamiloğlu hareketi' olarak anılacak. Mersin benim için kariyerimde çok anlamlı." diye konuştu.

Ümit Şamiloğlu, takım olarak olimpiyat hedeflediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Sporcular artık o kadar birbirlerine yakın ki kimin takıma gireceği belli değil. Türk cimnastiği artık bu seviyelere geldi. Bir senelik bir periyodumuz var. Önümüzdeki sene olimpiyat seçmelerimiz var. Olimpiyatlara mutlaka takım olarak gitmemiz lazım. Çünkü takım olarak gidersek madalya şansımız daha yüksek. Takım olarak gidemezsek 1 kişi gönderiyoruz. Takım giderse 4 madalyalık sporcumuzu göndereceğiz. İnşallah Türk cimnastiği 2020'de olimpiyatta madalya alacak."


- İbrahim Çolak: "Bireysel ve takım olarak hedeflerimiz var"


Dünya Kupası'nda halka aletinde altın madalya kazanan İbrahim Çolak, takım olarak çok iyi durumda olduklarını aktardı.

Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten İbrahim Çolak, şöyle konuştu:

"Asıl hedef yarışmalarımız çok yakında ve onlar için çalışıyoruz. Biz zaten Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Daha iyisini yapabiliriz, potansiyelimiz çok fazla. Bireysel ve takım olarak hedeflerimiz var. İlk hedefimiz, Avrupa Şampiyonası. Orada takım olarak en iyi 12 veya 8 takım içerisine girip takım finali yapmaya çalışacağız. Ondan sonra bireysel hedeflerimiz var. Daha önceki yıllarda Avrupa şampiyonalarında hep madalyalar kaçtı, şanssızlıklar oldu ama bu sefer başaracağımıza inanıyorum."

İbrahim Çolak, en büyük hedeflerinin olimpiyatlara katılmak olduğunu dile getirerek, "Olimpiyatlara takım olarak gitme hedefimiz var. Ne kadar zor olsa da bunu başarabiliriz. Aldığımız dereceler ve katıldığımız yarışmalarda gösterdiğimiz performanslar bunu gösteriyor. Takım olarak gidersek 4-6 sporcu direkt gidecek ve madalya alma şansımız yükselecek. Bunun için uğraşıyoruz." şeklinde görüş belirtti.


- Demet Mutlu: "En büyük hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları"


Paralel aletinde altın madalya kazanan Demet Mutlu, Dünya Kupası'nda büyük başarılar elde ettiklerini söyledi.

Hedefleri büyüttüklerini vurgulayan Demet Mutlu, "Yavaş yavaş madalyalar gelmeye başladı. Bundan sonra Avrupa ve dünya şampiyonalarında da madalya hedefim var ancak en büyük hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. Oraya gitmeyi çok istiyorum. Oraya takım olarak gitmeyi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Demet Mutlu, Türk bayrağını en yukarıda dalgalandırmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.