Mersin

İşsizlik rakamlarındaki düşüş

12:58 16 Temmuz 2018
İşsizlik rakamlarındaki düşüş

Mersin'de iş dünyası temsilcileri, işsizlik rakamlarındaki olumlu gelişmenin gelecek dönemde de sürmesini beklediğini bildirdi.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2018 yılı nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 201 bin kişi azalarak 3 milyon 86 bin kişi olduğunu anımsattı.

İşsizlik oranının 0,9 puanlık azalışla yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleştiğini dile getiren İzol, şunları kaydetti:

"İşsizlik rakamlarındaki bu düşüş ülkemiz adına sevindirici. Yapılan her yatırım istihdam oranlarımızın daha yukarıya çıkmasına sebep oluyor. Bu anlamda yatırımcılarımıza minnettarız. İşsizlik rakamları düştükçe ülkemizin refah seviyesi de artıyor. Ülkemizin yeni sanayi alanlarına ihtiyaç duyduğu çok açık ortada. Zira, ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısı, sanayi sektöründe 32 bin kişi artarken hizmet sektöründe ise 6 bin kişi arttı. Yeni sanayi alanları ile birlikte istihdam ve ihracat rakamlarımızda ciddi artışlar söz konusu. Kentimizde de sanayi alanlarının çoğalması adına yapılan çalışmaları yakından takip ediyor ve bu konuda elimizden gelen desteği ortaya koyuyoruz. İşsizlik rakamlarının önümüzdeki aylarda daha da düşeceğini umut ediyoruz."

- "Türkiye ekonomisi sanayi yatırımlarıyla büyüyor"

MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer de işsizlik oranlarındaki düşüşün yatırımların arttığının açık göstergesi olduğunu bildirdi.

Düşüşün Türkiye ekonomisinin daha da güçlendiğinin göstergesi olduğunu aktaran Yıldızgörer, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisi sanayi yatırımlarıyla büyüyor. Bugün Mersin'de mevcut durumdaki organize sanayi bölgelerinin yanına yeni organize sanayi bölgesi çalışmaları devam ediyor. Bu anlamda hükümetimizin verdiği destekler ve teşvikler de sanayi yatırımlarının üst seviyeye çekilmesi adına büyük önem taşıyor. Bizler Mersinli işadamları olarak her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de ülkemize güvenerek yatırımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye'deki her alandaki ekonomik rakamlara bakıldığında, devamlılık gösteren bir yükseliş söz konusu. Bu da yatırımcıların ülkemize güvenmesi gerektiğinin en açık göstergesi olmalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.