Mersin

Kadın cimnastikçiler Avrupa'da başarı için hazır

11:42 30 Temmuz 2018
Kadın cimnastikçiler Avrupa'da başarı için hazır

SERKAN AVCI - İskoçya'da 2-5 Ağustos'ta düzenlenecek Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası için Mersin'de yoğun bir kamp dönemi geçiren Artistik Cimnastik Kadın Milli Takımı'nın sporcuları, hem bireysel hem de takım halinde başarılar elde etmek istiyor.

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenen kamp çalışmalarında yoğun bir antrenman programı geçiren 5'i genç, 5'i de büyükler kategorisinde mücadele edecek 10 kadın sporcu, şampiyona için hazırlıklarını tamamladı.

Bir hafta süren kampta günde çift idman yapan sporcular, kontrol ve deneme yarışlarındaki başarılı performanslarını Glasgow kentindeki müsabakalara da taşımayı hedefliyor.

Takımlar genelindeki sıralamayı yükseltmeyi amaçlayan sporcular, bireysel oyunlarda da madalyayla Türkiye'ye dönmek istiyor.

Artistik Cimnastik Milli Takım Kadınlar Teknik Kurulu Başkanı Mergül Güler Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin'de yaptıkları kampın Avrupa Şampiyonası'ndaki hedeflere ulaşmak açısından verimli geçtiğini söyledi.

Yoğun bir tempoda 7 gün boyunca antrenman yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, sporcuların başarı elde edeceklerine dair inançlarının tam olduğunu ifade etti.

Yılmaz, sporcuların psikolojik ve fiziki olarak şampiyonaya hazır olduklarının altını çizerek, son yıllarda Cimnastik Milli Takımı'nın büyük ivme kazandığını kaydetti.

Şampiyonada takım olarak iyi bir sıralamada yer almak için mücadele edeceklerini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Şampiyonada hem takımlarda hem de alet finallerine kalarak Türkiye'ye iyi sonuçlarla dönmek istiyoruz. Geçen yılki şampiyonada da iyi bir başarı elde etmiştik. Bu yıl da kadınlar olarak büyük başarılar almak istiyoruz. Dünya şampiyonalarına katılabilmek için sıralamamızı giderek yükseltmek istiyoruz. Takım olarak hedefimiz her zaman altın madalyaya uzanmak."


- Milli sporcu Göksu: "Gün geçtikçe çıtamızı yükseltiyoruz"


Mersin'de temmuzun ilk haftasında düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda yer aletinde altın madalyaya uzanan Göksu Üçtaş Şanlı da verimli bir kamp sürecinden geçtiklerini, kontrol ve deneme yarışmalarıyla hazırlıklarını tamamladıklarını aktardı.

Şampiyonada takım yarışmalarında ve bireysel olarak önlerine büyük hedefler koyduklarını anlatan Göksu, "Şampiyonada takım olarak alacağımız puanlar Dünya Şampiyonası için çok önemli. Son dönemde artistik cimnastiğin bütün alanlarında çok güzel bir ilerleme katettik. Her organizasyonda hem finale çıkıyoruz hem de madalya alıyoruz. Gün geçtikçe çıtamızı yükseltiyoruz. En iyi sonuçla döneceğimize dair inancımız tam." diye konuştu.

Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda paralel aletinde birincilik elde eden Demet Mutlu da şampiyonada takım olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmak için mücadele edeceklerini ve hedeflerindeki puanları toplayacaklarını belirterek, "10 kadın olarak Türkiye'yi temsil edeceğimiz için çok mutluyuz. Çok iyi yarışacağımıza ve hedeflediğimiz dereceyi alacağımıza inanıyorum." dedi.

Sporculardan Tutya Yılmaz ise en büyük hedeflerinin takımlar sıralamasının üst basamaklarında yer almak olduğunu kaydederek, Türkiye'ye madalyalarla dönmek istediklerini ifade etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.