Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesinden cemevine maddi destek

16:52 14 Ağustos 2018
Mersin Büyükşehir Belediyesinden cemevine maddi destek

Mersin Büyükşehir Belediyesince yenileme ve tadilat masrafları için Yenişehir Cemevi'ne 850 bin liralık destek sağlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenişehir Cemevi'ne destek için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz arasında protokol imzalandı.

Protokol kapsamında yapılan 850 bin liralık maddi yardımla Yenişehir Cemevi'nin yenileme ve tadilat masrafları karşılanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocamaz, önemli olanın insanları bir araya getirmek olduğunu belirterek, "Biz özellikle bizden sonraki nesilleri birbirine yaklaştırmak mecburiyetindeyiz. O nesiller gelecekte bu ülkeyi yönetecek. Onların önündeki ömür, bizim önümüzdeki ömrümüzden daha fazla. Hatta ben bunu sadece ülke içinde de düşünmüyorum. Tüm dünya için düşünüyorum. Tüm dünya çocuklarını biz bir araya getirebilirsek, onlar birbirini tanıyarak büyürlerse, peşin hükümler ortadan kalkarsa dünya daha yaşanılası bir hale gelir. Kavga, dövüş biter. Bunda da yerel yönetimlere görev düşüyor." ifadesini kullandı.

Kılavuz da cemevinin, uzun yıllar boyunca yerel yönetimler tarafından ihmal edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cemevi herkesin evidir. Mersin'de, merkez Yenişehir ilçesindeki bu cemevine, bu hizmetin verilmesi lazım. Siz de bu inisiyatifinizi kullandınız. Tekrar teşekkürler, sağolun. Bu bizim talebimizdi ve beklentimizdi."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.