Mersin

Toroslar Belediye Başkanı Tuna'dan, MGC'ye ziyaret

15:54 17 Eylül 2018
Toroslar Belediye Başkanı Tuna'dan, MGC'ye ziyaret

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamit Tuna, "Yüküm çok ağır. Var olan bir yapı, kazanılmış bir belediye. Böyle bir ağırlığı altında ezilmemek için inşallah milletimizin bize vereceği güç ve destekle biz bu işi sonuçlandıracağız." dedi.

Tuna, Mersin Gazeteciler Cemiyetini (MGC) ziyaret ederek, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2004 yılında Toroslar Belediye Başkanı seçildiğini belirten Tuna, 2014 yılındaki seçimler öncesinde ise büyükşehir başkanlığı için aday adayı olduğunu ama bunun gerçekleşmediğini hatırlattı.

O günkü şartlarda bu görevin Burhanettin Kocamaz'a verildiğini dile getiren Tuna, "Biz de o günün şartlarında her zamanki görev anlayışı içerisinde, 'genel merkezimiz bizi nerede işaret ederse orada dururuz' mantığıyla başımız üstünde yeri var dedik ve Toroslar'da görevlendirildik." dedi.

Tuna, 2019'da yenilenecek seçimler öncesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın aday olmama ihtimaliyle ilgili ifadelerin ardından genel merkeze davet edildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız tarafından 2019 yerel seçimlerinde aday olmam noktasında bir görev verildi. Biz de öncelikle parti teşkilatımızı, ocak ve ilçe teşkilatlarımızı ziyaret ettik. Bugün de gazeteciler cemiyetini ziyaret etmek istedik. Biz hiçbir zaman eleştiriye kapalı olmadık. Zaman zaman öz eleştiri de yaptık. Bizi doğru yöne sevk edecek her türlü eleştiriye açığız. Yapılan projeleri de halkımıza danışarak yaptık. Asla vatandaşın istemediği projeyi onlara rağmen yapmadık. Bu kenti seviyoruz."

Yükünün çok ağır olduğunu belirten Tuna, şöyle devam etti:

"Biz büyük bir yük yüklendik. 2014 seçimlerinde ben adaylığı çok istemiştim bu dönemde adaylık bana tevdi edildi. Yüküm çok ağır. Var olan bir yapı, kazanılmış bir belediye. Böyle bir ağırlığı altında ezilmemek için inşallah milletimizin bize vereceği güç ve destekle biz bu işi sonuçlandıracağız."

Tuna, mevcut başkan Kocamaz'ın çok değerli hizmetler ürettiğini de kaydederek, bundan sonra da birlikte çalışacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.