Mersin

Model fabrika projeleri

14:18 18 Eylül 2018
Model fabrika projeleri

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseri'de hayata geçirilmesi planlanan model fabrika projelerine ilişkin, "Bu bölgelerin üretim gücüne yapılacak her yatırım, bize endüstriyel üretim anlamında yeni bir Marmara Bölgesi kazandıracaktır." ifadesini kullandı.

Kızıltan, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın "İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseri'de model fabrika projelerinin planlandığı ve fon kaynaklarının bulunduğu" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Artık üretmenin yetmediğini, katma değerli ürün üretmek gerektiğini belirten Kızıltan, şunları kaydetti:

"Bu çağda bunun yolu da doğru sektör ve alanlarda dijitalleşmeden geçiyor. Bu bölgelerin üretim gücüne yapılacak her yatırımın endüstriyel üretim anlamında bize yeni bir Marmara Bölgesi kazandıracaktır. Özellikle model fabrikaların arzu edilen katma değeri yaratabilmesi için mesleki eğitimin ve meslek liselerinin bunun bir parçası yapılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Organize sanayi bölgelerinin (OSB) içinde yer alması düşünülen bu model fabrikalar, OSB'ler ve meslek liseleri ile entegre edilmelidir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.