Mersin

19 Eylül Gaziler Günü

13:38 19 Eylül 2018
19 Eylül Gaziler Günü

Mersin'in Tarsus ve Erdemli ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tarsus ilçesindeki tören, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Gaziler tarafından anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Burada bir konuşma yapan Asteğmen Vecdi Teymur, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, "Bugün aynı zamanda, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve yüce Türk milletinin bağımsızlığı uğruna verdikleri ulvi mücadele sonucunda gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarının günüdür." dedi.

Törene, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Sefa Mert, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve gaziler, siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amir ve müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

- Erdemli

Erdemli ilçesinde de, Devlet Bahçeli Meydanı'nda tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Mersin Muharip Gazileri Erdemli Temsilcisi Hamdi Taşyoran, burada yaptığı konuşmada, Türk milleti için vatan, millet ve bayrağın tüm değerlerin üstünde olduğunu söyledi.

O nedenle bu milletin savaşa giderken bir an bile tereddüt etmediğini bildiren Taşyoran, "Canını bu vatan uğruna her zaman vermeye hazırdır. Vatan için askere giden yiğitler ağabeyim şehit oldu sıra bende deme yüceliğine erişen bir milletiz. Tüm gazilerimizin günlerini kutluyorum." diye konuştu.

Gaziler Günü kutlamasına Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gaziler, daire amirleri ve şehit aileleri ile öğrenciler katıldı.

Program sonunda, Erdemli Öğretmenevi'nde gazi ve yakınlarına yemek verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.