Mersin

Mersin'de asayiş

14:13 19 Eylül 2018
Mersin'de asayiş

Mersin'de polis ekiplerinin düzenlediği çeşitli operasyonlarda çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kuva-i Milliye Caddesi üzerinde bulunan bir tekel büfesinde kaçak sigara ve alkol olduğu bilgisine ulaştı.

Düzenlenen operasyonda, 11 bandrolsüz içki ve 13 litre doluma hazır sahte içki ele geçirilirken, iş yeri sahibi gözaltına alındı.

Ayrıca ekiplerin son 5 gün içerisinde yaptığı operasyon ve çalışmalarda 4 ruhsatsız tabanca, 7 kuru sıkı tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği ve bu silahlara ait 36 fişek, 8 gram esrar maddesi, 5 gram kokain maddesi, 25 uyuşturucu hap ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Hırsızlık kapkaç ve diğer suçlarda kullanılan şase ve numaralı silinmiş 7 motosiklet yakalanırken, 1 çalıntı araç ve 1 çalıntı motosiklet de ele geçirildi.

Hırsızlık, yaralama, şantaj ve uyuşturucu madde ticareti yapmak, özel belgede sahtecilik suç işlemek amacıyla örgüte üye olma, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihmal etme, dolandırıcılık, nitelikli yağma suçlarından haklarında kesinleşmiş 15 yıl ve aralıklarla hapis cezası bulunan 24 şahıs da yakalanarak cezaevlerine teslim edildi.

Yine birçok suçtan hakkında yakalama kararı bulunan 17 şahısla ilgili gerekli işlemler yapıldı. Toplamda 61 şahıs yapılan operasyon ve kontroller sonucu yakalanarak adli mercilere teslim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.