Mersin

Domatesin kilogramı dalında 3 lirayı buldu

12:11 28 Eylül 2018
Domatesin kilogramı dalında 3 lirayı buldu

Mersin'in Erdemli ilçesinde, açıkta yetiştirilen domateslerin kilogramı, dalından 3 liraya alıcı bulmaya başladı.

İlçede, 30 bin dönüm arazide yetiştirilen yaklaşık 400 bin ton domatesi hasat çalışmaları devam ediyor.

Yurt geneline ürün gönderilen ilçede, nisan ayında toplanan ve tarlada 2 lira 10 kuruştan alıcı bulan domatesler, yeni hasat döneminde 3 liraya kadar çıktı.

Hüsametli Mahallesi'ndeki hasat çalışmalarına katılan Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çiftçilere yönelik eğitimlerin ardından daha kaliteli ve doğal ürünlerin yetiştirildiğini belirtti.

İlçede yetiştirilen domateslerin ilçe ekonomisinin yanı sıra kent ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığına işaret eden Şahin, "Domates fiyatlarından üreticimiz de köylülerimiz de memnun. Domates üreticisi son 10 yılın en iyi fiyatıyla satış yapıyor ve ürettiğinin karşılığını alıyor. Gönlümüz fiyatların daha yükseklere satılması ancak tüketicileri de düşünmek gerekir. Büyük kentlerdeki marketlerde asılan fiyat etiketleri kesinlikle üreticiden kaynaklanmıyor." dedi.

Şahin, ürünlerin iç piyasanın yanı sıra ihracatta da talep gördüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Domateslerimiz Irak, Suriye ve Suudi Arabistan'ın yanı sıra Romanya ve Almanya'ya da ihraç ediliyor. Temennimiz Rusya'nın da en kısa zamanda domates alımı yapmaya başlamasıdır. Rusya da domates alımlarına başlarsa fiyatlar daha da iyi olacaktır. Çiftçimizin yetiştirdiği ürünler, bol, kaliteli ve ilaç kalıntısı yoktur."

Üreticilerden Ali Doğan da 15 yıldır açıkta domates yetiştirdiğini ifade ederek, bu yılki fiyatların kendilerini mutlu ettiğini anlattı.

Yetiştirdiği ürünlerin tamamının ihraç edildiğini kaydeden Doğan, "Ben son 10 yıldır fiyatların iyi olduğunu ilk kez gördüm. Çünkü geçmiş yıllarda yetiştirdiğimiz ürünü hiç gerçek fiyatıyla satmadık. Ancak bu sene hem ihracat iyi, hem de yetiştirilen domatesin kalitesi ve fiyatı iyi." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.