Mersin

Ücretsiz üniversite hazırlık kursu açıldı

16:03 26 Ekim 2018 1 Yorum Var
Ücretsiz üniversite hazırlık kursu açıldı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesince İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde geçen yıl başlatılan ve 103 öğrencinin üniversiteyi kazandığı ücretsiz üniversite hazırlık kursu, bu yıl da başlatıldı.

Akdeniz Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz İlçe Halk Eğitim Merkezinde başlatılan kurslara, bu yıl 330 öğrenci kayıt yaptırdı. Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk da hazırlık kursundaki öğrencilere kırtasiye ve hazırlık kitabı dağıttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pamuk, başarıya disiplinli bir çalışmayla ulaşıldığını, kursa devam eden öğrencilerin kendilerine tanınan bu imkanı geçen yıl olduğu gibi bu sene de en iyi şekilde değerlendireceklerine inandığını belirtti.

Geçen yıl kurslara katılan 103 öğrencinin üniversiteyi kazandığını ve bu başarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Pamuk, şunları kaydetti:

"Akdeniz Belediyesi olarak gençlerimizin yanındayız. Kurum ve kuruluşlarımızla da işbirliği yaparak, gençlerimizin kendilerine, ailelerine ve ülkelerine yararlı bireyler olmasını sağlamak amaçlı projeler gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite sınavlarında başarılı olmasını ve daha çok sayıda öğrencimizin üniversiteyi kazanmasını bekliyorum."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Merve 4 yıl önce Şikayet Et
    2019 da ne zamane başlayacak
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.