Mersin

Belediye konutları projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

12:23 03 Kasım 2018
Belediye konutları projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından yaptırılacak konutların tanıtım toplantısı yapıldı.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 330 bin nüfusu olan ilçenin böyle kaliteli bir toplu konuta ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Belediyenin külfetli bir işe başladığını belirten Ünal, "Parasal değeri yok, kar amaçlı değil. Belediye Başkanımız, ev almak isteyenlere böyle kaliteli ve örnek bir yapılaşma olan bir hizmet sunuyor. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise güncel banka faizlerinin yükselmesi nedeniyle vatandaşların mağdur olmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

"Bankaları aradan çıkartan bir ödeme planı ve peşin ödemelerde yüzde 10 oranında indirim imkanı sunduk. Ön kayıt bedeli de sadece bin lira olacak" diyen Can, aşırı talep olması durumunda gazi yakınlarına, engelli vatandaşlara ve evi olmayanlara öncelik tanınacağını söyledi.

Can, şunları kaydetti:

"Bu projede hakkaniyetten bir an olsun ayrılmayacağız. Seramikten betona her malzemenin en kalitelisi kullanılacak. İnşaat sektörünün daraldığı ve müteahhitlerin piyasadan çekildiği böyle bir dönemde, bu kadar büyük bir proje başlatmak her belediyenin harcı değil. Belediye konutları, 3 adet 16 katlı ve 5 adet 13 katlı olmak üzere toplam 8 bloktan oluşacak. Bloklardan biri 3+1 ve 160 metrekare, 7'si ise 2+1 ve 120 metrekare olarak inşa edilecek. Blokların zemin katları da yine daire olarak kullanılacak. Kayıtlar, 5 Kasım tarihinde Belediye tesisleri içerisindeki Beyaz Ev'de alınacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.