Mersin

Öğrencilere güvenli internet anlatıldı

14:34 19 Aralık 2018
Öğrencilere güvenli internet anlatıldı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Silifke ve Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlilerince Silifke ilçesinde düzenlenen panelde, güvenli internet erişimi, güvenli sosyal medya ve internet bağımlılığı konusunda öğrenciler bilgilendirildi.

Silifke Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programda, internet üzerinde en çok uygulanan e-hırsızlık yöntemlerini öğrencilere anlatan polis ekipleri, özellikle basit parolalar, sosyal ağ yönetmeleri, şifresiz wifi ağları, virüs ve programların dolandırıcılıkta kullanıldığı konularında bilgiler paylaştı.

Öğrencilere, kişisel bilgileri güncelleme amaçlı gelen e-postalara itibar etmemeleri konusunda uyaran ekipler, gelen dosyalara devamlı şüpheyle yaklaşılması uyarısında bulundu.

İnternet konusunda çeşitli bilgilerin verildiği etkinlikte, güvenli internet kullanımı, bilgi güvenilirliği, bağımlılık, banka hesaplarının güvenilirliği, internet üzerinden güvenli alışveriş ve bilinçli sosyal medya kullanımı hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Silifke ilçesinde bulunan okullarda toplam bin 550 öğrenciye bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilirken, Tarsus ilçesinde de toplam 3 bin 775 öğrenci bilgilendirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.