Mersin

Pes artık! Çocuklarına çöpten meyve yediriyormuş gibi yapıp...

11:13 13 Temmuz 2019 11 Yorum Var
Pes artık! Çocuklarına çöpten meyve yediriyormuş gibi yapıp...

Mersin'de, çöp konteynerlerinin yanına döktükleri meyve ve sebze artıklarını, çocuklarına yediriyormuş gibi davranarak dilenen 2 kadın zabıta ekipleri tarafından yakalandı.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, insanların dini ve vicdani duygularını kullanarak cami önlerinde, parklarda, cadde ve sokaklarda dilenip haksız kazanç elde eden kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Metropol esnafı ve parka gelen insanların şikâyetleri üzerine bölgede kontrollerini artıran zabıta ekipleri, Mahmudiye Mahallesi, Bahçeler Caddesi üzerinde bulunan Kuvvai Milliye Parkı'nda, yanlarında 2 küçük çocukla dilenen 2 kadını fark etti. Bu kadınların, evlerinden getirdikleri sebze, meyve ve yiyecek artıklarını, parkın yanında bulunan çöp konteynerlerinin önüne döktükleri, ardından da bu artıkları çocuklarına yediriyormuş gibi davranarak dilendikleri tespit edildi. Küçük çocuklarını da istismarlarına alet ederek dilenen 2 kadın,  zabıta ekipleri tarafından araca bindirilerek müdürlüğe getirildi.

‘GÖZCÜLERİ VARMIŞ’

Yapılan aramada üzerlerinde para bulunmayan kadınların, zabıta ekiplerini fark edince, topladıkları paraları, parkın içerisinde bulunan ve onları gözetleyen bir kişiye teslim ettikleri, bu kişinin de kaçtığı öğrenildi. 2 kadına, 183’er lira tutarında idari para cezası kesildi.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk istismari kapsamina alinip 10_15 sene hapis cezasi verin bidaha olmaz bence
    Cevapla
  • Birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    10-15 sene hapis de beslemiş olacağız.
    İlk beğenen sen ol
  • 02 li 4 yıl önce Şikayet Et
    Ver 20 bin TL ceza bakın bakalım kimseyi gorebilirmisin dilenen 170 tl komik bir rakam caydırıcı değil
    Cevapla
  • Mutatb 4 yıl önce Şikayet Et
    Dilencilik yasaklansın. Para verenlere bile ceza verilsin. O zaman kimse kimseyi bu yolla dolandıramaz. Dilencilik de böylece bitmiş olur
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    başlıca taktikleri --yalınayak dilenmek,ayak yada kolu yaralı imiş gibi sarmak,çocuk kiralayıp kendine çocuklu süsü vermek(galiba çocuklar huysuzluk etmesin diye şarap içiriyorlarmış)sakat birini bulup,yada sağlam birini sakat gösterip tekerlekli sandalyeye koyup iki kişi dilenmek(en çok bu tür dilenenler kazanıyor,5-10 tl veren oluyor).ve daha ne numaralar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ADALET 4 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda her çöp konteynerinin yanında bunlardan bir tane var yeni taktikleri bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.