Mersin

30 yıllık öğretmene okulda saldırı

01:44 28 Eylül 2019 22 Yorum Var
30 yıllık öğretmene okulda saldırı

Mersin'de sınıf öğretmeni 30 yıllık eğitimci Nigar Özçelik (50), öğrenci velisinin saldırısı sonucu darbedildi. Hastanede tedavisi tamamlanan Özçelik'in şikayeti üzerine saldırıyı gerçekleştiren veli gözaltına alındı.

Olay, merkez Mezitli ilçesindeki Vali Şenol Engin İlkokulu'nda meydana geldi. Sınıf öğretmeni Nigar Özçelik, önceki gün koridor bir öğrenciyi sınıfa girmesi konusunda uyardı. Ertesi gün okula gelen öğrencinin anne ve babası çocuklarını ittiğini öne sürdükleri Özçelik ile tartıştı. Öğrencinin babası tartışma sırasında Özçelik'i saldırdı. Diğer öğretmenlerin müdahalesi ile saldırgan veli uzaklaştırılırken, aldığı darbelerle yaralanan öğretmen Özçelik, okula çağrılan ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Özçelik, tedavisi tamamlandıktan sonra Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE DARBEDİLDİ

Olayın sınıfta derse girdiği sırada meydana geldiğini belirten Özçelik,, "Bir kadın sınıfın kapısını açtı. Ben de yardımcı olmak amacıyla buyurun dedim. Kadın birden bana hakaret etmeye başladı, ‘Sen benim oğlumu nasıl tutarsın. Sınıfına itersin' diye. Ben de olayı açıklamaya çalıştım, bana kötü cümleler kullandı. 'Birazdan eşim gelecek görürsün sen' dedi. Daha sonra eşi geldi, ona da açıklamaya çalıştım. Saçımı tutup çekti. Bunun üzerine ben kaçtım. Yeniden saçımdan yakalayarak sınıfın kapısına sıkıştırdı, vurdu. Kapı da açık, çocuklar da gördüler. Öğretmen arkadaşlar beni kurtarmaya çalıştılar. Bunun üzerine çocuklar ağladı, ben de kendimden geçtim" dedi.

Olayın duyulmasının ardından Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serbülent Sevdi de, hastanede Özçelik'i ziyaret etti. Sevdi, hem bir kadına hem de bir öğretmene yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, Özçelik'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, şüpheli Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

YORUMLAR

22 Yorum Var
  • kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Her okulda rutin olmaya başladı.%95 i basına verilmiyor.Ancak her okulda kamera sistemi olması çok güzel oldu.Bu magandaları bir nebze engelliyor.Şu ana kadar sanırım 20 öğretmenimiz 10bin ile 20 bin tl arasında tazminat aldı.Ancak hapis cezası göremedik.Görev başında memuru darp etmenin cezası nedir?Birçok ilde milli eğitimle ilgili vali muavinleri şikayetçi velileri çağırıp ispat edemezseniz karşı dava alırsınız deyince hemen şikayetler çekildi.Ancak bu tip veliler çok az çok şükür.Köylerde bile velilerimiz her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak ki tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırlar, olay medyaya yansıdığı için tekrar tutuklar 1 hafta sonrada serbest bırakırlar. bu ülkede kanun mu var.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun size.. Cumhuriyet tarihinde hizmet verenlerin bu kadar çok aşağılandığı, ezildiği,hırpalandığı ve haksızlığa uğradığı başka bir dönem yoktur.. Öğretmenler,doktorlar,polisler ve diğer hizmet veren kurum çalışanları görev yapamaz hale geldiler..Sabah evden çıkıldığında akşam eve darp edilmeden,hakarete uğramadan geri dönmek nerede ise imkansız hale geldi.. Yazıklar olsun...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle öğretmen kardeşimize geçmiş olsun diyorum. Bana bir harf öğretene kırk yıl köle olurum diyen bir anlayıştan bugünlere nasıl geldik. Geleceğimizi inşa edenlere gerekli ve hakettikleri değeri vermeden geleceğe hangi umutla bakacağız........
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.