Mersin

Akılalmaz olay! 15 yıldır gözü gibi bakıyordu...

15:36 04 Şubat 2020 5 Yorum Var
Akılalmaz olay! 15 yıldır gözü gibi bakıyordu...

Mersin'in Silifke ilçesinde, Mehmet Erdoğan Dölek'e ait olan zeytin bahçesindeki 40'ın üzerince ağaç, kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi.

Gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşayan Dölek, "15 yıldır gözüm gibi, çocuklarım gibi bakıp büyüttüm" diyerek gözyaşı döktü.

Hırmanlı Mahallesi'nde Mehmet Erdoğan Dölek'e ait bahçedeki zeytin ağaçlarının kesildiğini görenler, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler, bahçedeki zeytin ağaçlarının kesildiğini tespit etti. Mahalle muhtarının bahçeye çağırdığı Dölek, gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşadı. Bahçede kesilmiş ağaçları gören Dölek, "15 yıldır gözüm gibi, çocuklarım gibi bakıp büyüttüm" diyerek gözyaşı döktü. 

Muhtarın haber vermesiyle durumu öğrendiğini anlatan Dölek, "Bahçemdeki verimli ve iri ağaçların tek tek seçilerek kesildiğini gördüm. Bu nasıl bir insanlık? Bu insanlığa sığar mı. Ben yıllarımı verdim bu bahçeyi yetiştirmek için. Suyunu taşıma suyla 2 kilometre ileriden getirdim, toprağını tek tek işledim. Yetkililerden bunu yapanları bir an önce yakalamalarını ve gerekli cezayı vermelerini istiyorum" dedi.

'NASIL KIYDILAR BU AĞAÇLARA'

Zeytin ağaçlarını gövdelerinden balta ile ayrıldığını ve diğer ağaçların üzerlerine atıldığını söyleyen Dölek, "Balta sesi duyulmaz mı? Bu kadar ağacımı katletmişler kimse duymamış. Şimdi ben ne yapacağım. Benim çocuklarımın geleceği bu bahçeye bağlıydı. Bizim başka bir gelir kaynağımız yok. 100-150 civarı zeytin ağacım var ama bugün 40'ın üzerinde ağacım katledildi. Nasıl kıydılar bu ağaçlara" diye konuştu.

Anlaşmazlık yaşadığı kişiler olduğunu belirten Dölek, bu kişilerin isimlerini jandarmaya verdiğini açıkladı. Yetkililerin bahçesinde inceleme yapmasını beklediğinin altını çizen Dölek, ağaçlarını kesen kişi ya da kişilerin biran önce yakalanmasını istediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • Abdurrahman 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağaç kesenin kellesi kesilir. Çevresinde bu amca illaki bunu görür. Ağaç kesenin ALLAH cezasını verir.
    Cevapla
  • Konyalı aladdin 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhakkak tarlayla alakalı bir sebebi vardır durduk yere kimse kimsenin malına zevk olsun diye zarar vermez az araştırılsa kimin neden yaptığı meydana çıkar her ne sebeble olursa olsun o ağaçların günahı neki git adama ver cezası neyse
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Zeytin yetistirmek cok zor b8zdede var 60 tane babam adeta cocuk gibi yetistiriyor. Amcaya allah sabir versin. Efendimizin bir sozu var kiyamet kopsa dahi agac dikiniz diye .. allahim sen sabir ver..
    Cevapla
  • Çok acayip 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu cehaletin cezası varmı....
    Cevapla
  • YUNUS 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyiki cehennem var.kani bozuk ağaçtan ne istiyorsun.hesaplascaksan sahibiyle bu işi hallet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.