Mersin

Engelli genci bu hale getirdi!

13:01 02 Nisan 2020 6 Yorum Var
Engelli genci bu hale getirdi!

Mersin’de engelli genç, kendisini bakkala alkol almaya gönderen A.Y. adlı şahıs tarafından darp edildi. Darp edilen engelli gencin ailesi, saldırganın cezalandırılmasını istedi.

Mersin’in Mut ilçesinde, engelli bir genç bir binada arkadaşı ile bira içen şahıs tarafından darp edildi. Gözünde ve sırtında morluklar oluşan engelli genç, suçlunun cezalandırılmasını istiyor.

Olay, Cumartesi Mut ilçesine bağlı Kurtsuyu Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre, 36 yaşındaki engelli Nebi D., kendisini bira almak için bakkala gönderen A.Y. adlı şahıs tarafından eli boş döndüğü gerekçesiyle darp edildi. Dövüldükten sonra, yolda baygın halde bulunan Nebi D.’yi ailesi alarak ambulansla Mut Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada tedavisi yapılan engelli genç, taburcu edildi.

Nebi D.’nin darp edilmesine tepki gösteren eniştesi Cengiz Nazlı (62), kayınbiraderinin yüzde 70 engelli raporu olduğunu söyledi.

Olayın nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi veren Cengiz Nazlı, “Nebi’yi telefonla eve çağırmışlar. Nebi'ye demişler ki 'sen git bir bira al gel.' Bakkal Nebi’de para olmayınca birayı vermemiş. Geri gelen Nebi’yi döven A.Y. evin içerisinde 1 tane soğuk bira var onu getir demiş. Nebi odaya girerken arkasından bir tekme atmış ve kapıyı içeriden kilitlemiş. Çocuğu döverek bayağı benzetmiş. Yanlarında biri daha varmış o şahıs M.S. Nebiyi dövenin elinden almış. Nebi evine giderken yolun kenarına düşmüş. Dövenler ise motosiklete binip kaçmışlar. Olay yerine ambulans çağırdık. Ambulans Mut Devlet Hastanesine götürdü. Doktorlar darp raporu verdiler. Nebi'nin sırtında tahra izleri vardı. Tahrayla, tekme ve yumrukla dövüldüğü anlaşıldı. Bu şahsın bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Nebi’nin yüzde 70 engelli olduğuna dair raporu var bunu ne diye dövdüğünü anlayamıyorum” dedi.

Kendisini ne sebeple dövdüğünü bilmediğini söyleyen engelli Nebi D., “Evde yemek yemeye başladığım sırada beni telefonla çağırdı. Gelirken bakkaldan 2 bira al gel dedi. Bakkala vardım o da veresiye vermedi. Ondan sonra petrole vardım gene beni aradı eve gel dedi. Vardım bana içeride şu odada bira var dedi. Ben kapıyı açarken bana bir tekme vurdu ve beni dövmeye başladı. Öbür şahıs olan M.S. beni kurtardı elinden aldı. Ben de evime gelirken gidemedim yolun içine düşmüşüm. Ben ondan sonrasını hatırlamıyorum. Orada beni görenler yolun içinden kenara çekmişler. Muhtarı, akrabalarımı çağırdılar ve askerler geldi. Ben ondan sonrasını hatırlamıyorum. Beni hastaneye götürmüşler. Bana serum bağladılar beynim ve her tarafımın filmini falan çektiler. Dileğim, beni darp eden A.Y.'yi hemen yakalayıp içeri atsınlar” dedi.

Olaydan sonra vasisi anne Havva D., darp raporu alarak çocuğunu darp edenden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine ifadesi alınan şüpheli A.Y. ise jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Eyüp Goksel 3 yıl önce Şikayet Et
    eğer engelli genç yakin akrabasi savci olsaydi. sadece dayagi atan degil O mahallede ne kadar serseri varsa onlarda cezaevine girerdi hosgeldin dayagi ile birlikte. savci bey serbest birakmis olsada Bu adamin cezasi Ahirete kalmaz mutlaka yakin bir zamanda basina buyuk bir bela gelir yuzde yuz garanti ediyorum.
    Cevapla
  • Teştikli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne şimdi ifadesini al serbest bırak hakim savcı burada bu garipi korumazsa döven alçağı ne durduracak
    Cevapla
  • EbulFeyz Elçibey 3 yıl önce Şikayet Et
    Engelli ve ihtiyar insanları darp edenler için yeni TCK yapılsın , daha şiddet li ceza verilsin
    Cevapla
  • BOZOKLU66 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun diye omurgasız adiler.Cezası ne olacak acaba.
    Cevapla
  • Oğuzhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Serbest bırakın tabi ya! %70 engelli olması önemli değil!!! Engelliye bunu yapan vicdansız kim bilir daha neler yapar??!?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.