Milli Takım dünya turuna çıkıyor

Fatih Terim yönetimindeki Türk Milli Takımı, sezonun sona ermesiyle kıtaları aşacak. 17 günlük kampta 17 bin kilometreye yakın uçacak Ay-Yıldızlılar; üç başkentte Kosova, İrlanda ve ABD ile karşılaşacak

Milli Takım dünya turuna çıkıyor
Milli Takım dünya turuna çıkıyor
GİRİŞ 25.04.2014 08:56 GÜNCELLEME 25.04.2014 08:56

Türk Milli Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında uzun bir yolculuğa çıkacak.

18 Mayıs Pazar günü sezonun sona ermesiyle birlikte Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki Ay-Yıldızlı ekibimiz toplanmaya başlayacak. 19 Mayıs Pazartesi günü Kosova'ya hareket edecek Milli Takımımız, FIFA'nın milli ve kulüp takımları bazında özel maç oynama izni verdiği Kosova ile uluslararası arenada karşılaşacak ikinci ülke olarak tarihi bir maça çıkacak.

1-1 sona eren ilk resmi maçını Haiti ile 20 bin futbolseverin önünde oynayan Kosovalılar için 'ağabey ülke' olarak gördükleri Türkiye ile oynanacak maç ülkede şimdiden büyük heyecana sebep oldu. 21 Mayıs'ta Priştine Stadyumu'ndaki Kosova-Türkiye maçı, statta süren tamirat yetişmezse Mitroviça 'Adem Jashari' Stadı'nda yapılacak.

AY-YILDIZLILAR KITALARI AŞACAK

Türk Milli Takımı'nın bir sonraki durağı Dublin olacak. 22 Mayıs'ta İrlanda Cumhuriyeti'ne gidecek Milliler, 25 Mayıs'ta Aviva Stadı'nda maça çıkacak. Milliler, 26 Mayıs'ta bu kez kıta değiştirip ABD yolunu tutacak. Milliler; Washington'da Honduras ile maç yapacak. Buradan New York'a geçip ABD Milli Takımı ile bir maç daha yapacak olan Ay-Yıldızlı ekibimizin burada iki maç daha yapması planlanıyor. Yoğun hazırlık kampı 5 Haziran'da

RAKİBİMİZ 2014'ÜN EV SAHİBİ BREZİLYA!

Ay-Yıldızlılar, 12 Kasım'da İstanbul'da dünya devi Brezilya ile karşılaşacak. A Milli Takımımız, Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Brezilya ile hazırlık maçı yapacak. Kadrosu yıldızlarla dolu Brezilya 12 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da Türkiye karşısına çıkacak. Bütün Dünya Kupası finallerine katılmayı başaran tek ülke olan Brezilya, kazandığı beş şampiyonlukla kupayı en fazla müzesine götüren takım olma özelliğini de taşıyor. A Milliler, ilk kez 1956'da karşılaştığı Brezilya ile oynadığı 5 maçtan ikisini berabere tamamlarken, 3'ünden boynu bükük ayrıldı. Milliler, kalesinde 6 gol görürken, 3 de gol attı.