Hocalı Anıt Parkı ve Müzesi açıldı

Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde 1992 yılında Ermeniler tarafından şehit edilen 613 kişinin anısına yapılan Hocalı Anıt Parkı ve Müzesi, Kızılcahamam'da düzenlenen törenle açıldı.

Hocalı Anıt Parkı ve Müzesi açıldı
Hocalı Anıt Parkı ve Müzesi açıldı
GİRİŞ 28.03.2014 11:31 GÜNCELLEME 28.03.2014 11:31

Kızılcahamam Belediyesi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile yapılan ve Azerbaycan Büyükelçiliği'nin hazırladığı Hocalı Anıt Parkı'nın açılış törenine, Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Azerbaycan Milletvekili ve Milli İlimler Akademisi Enstitü Başkanı Yakup Mahmudov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ali Hasanov ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Azerbaycan Milletvekili ve Milli İlimler Akademisi Enstitü Başkanı Yakup Mahmudov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Başdanışmı Ali Hasanov ve İlçe Kaymakamı Mustafa Çit birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Hocalı Anıt Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Hocalı Anıt Parkı ve Müzesi gezildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!